torsdag, november 08, 2007

Det går bra nu - men framtiden bjuder på en rejäl utmaning!

DN rapporterar idag att ungdomsjobben ökar i rekordtakt. Det är naturligtvis inte enbart regeringens förtjänst, men mycket talar för att Sverige gjorde ett bra val förra hösten.

DN rapporterar också om något som kan tyckas vara lite tråkigare: Glesbygden kommer att få brist på arbetskraft framöver. Artikeln är väldigt dystopisk; "en mörk bild av en stagnerande arbetsmarknad (...) tonar fram", man säger att vissa kommuner inte kommer att kunna hitta nytt folk när 40-talisterna går i pension. Jag ser inte lika dystert på det - istället är det ju tidernas utmaning! Glesbygden kommer att kunna locka till sig folk som vill flytta inte bara med underskön natur, gemytlig stämning och frisk luft, utan med arbetstillfällen också! Det finns en och annan bakåtsträvare utan visioner och tro på framtiden som ska sluta klaga och börja jobba på att få hit folk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så dum. Oppositionen har visst en jobbpolitik. Alliansens politik är alltigenom falsk. På pappret säger det en ska, i verkligheten en annan. Man löser inte ungdomsarbetslösheten (och allt vad den innebär med stress, oro och osäkerhet) genom att tillsätta en mängd jobb med osäkra anställningar. Vi unga vill ha fast anställning med riktig lön och möjlighet att organisera oss fackligt. Den möjligheten försvarar alliansen grymt mycket just nu!

Ol' Dirty $venne sa...

Okej. Jag ser att vi har att göra med en ganska lat kommentarskribent. Inte nog med att han förolämpar och bara klipper in valda delar av texten från sitt eget blogginlägg istället för att skriva en ordentlig kommentar, han postar dessutom samma kommentar på olika bloggar! T.ex. min egen, då...

Hanna Wagenius sa...

Johan F; Har oppositionen en jobbpolitik? Vad innebär den? Att återgå till det som var förr?
Alliansens politik är inte falsk, tvärtom har den ju nu visat sig ge resultat.

Det är ju också gulligt av dig att utnämna dig själv till talesman för alla unga personer i landet. Regeringen har inte tillsatt en mängd jobb med osäkra anställningar - man har ju inte ens vågat peta på LAS (vilket är skammligt eftesom just den lagen gör ungas ställning på arbetsmarknaden osäkrare)! Och när centerpartiet lade fram sitt förslag om ungdomsavtal mottogs det väldigt positivt bland ungdomar - de som var mest emot det var faktiskt pensionärer! Ungdomar har idag alla möjligheter att skaffa sig ett jobb och det finns inget som förbjuder dem att organisera sig fackligt. Gör om, gör rätt!

Den Liberala Misantropen; Jo, jag märkte det. Tycker det är fruktansvärt gulligt. Inget får en att känna sig så bra som när vänsterfolk avlossar en salva personliga förolämpningar mot en - i det snaraste skulle jag vilja citera Oscar Wilde; "När folk är överens med mig har jag ofta en känsla av att jag måste ha fel".
Fortsätt jobba på med Lilla Torg(c) i Malmö så ska jag göra mitt bästa för att få jämtlänningarna att fatta hur bra det är att vi får ett väljarunderlag i städerna också!

Ol' Dirty $venne sa...

It's a deal ;-)