måndag, maj 11, 2009

Sluta låtsas, Staffan

Den centerpartistiske riksdagsledamoten Staffan Danielsson vädjar nu partiets FRA-kritiker att stanna kvar. Det kan jag köpa. Jag kommer att stanna kvar, för jag är alldeles för jävla envis och principfast för att hoppa av - och det kommer partiet att få lov att märka, också.

Däremot vänder jag mig en smula mot försöket att ställa sig in hos oss kritiker. Staffan skriver att vi haft betydande framgång i frågan.

Tyvärr är ju så inte fallet. De 30 punkter som det brukar tjatas om är inget mer än varmluft. Den "betydande del" av stämman som stödde oss var långt mindre än halva. Partiledningen fick igenom en skrivning som hävdar att Centern gjort att FRA-lagen nu är acceptabel ur integritetssynpunkt.

Det är ett jävla sätt att klappa sig själv på ryggen och samtidigt kräva att andra ska göra detsamma.

Personligen tror jag att partiet kommer att få sig en rejäl kalldusch i kommande EP-val. Förhoppningsvis börjar ni därefter faktiskt lyssna på oss, Staffan, men låtsas fan inte att ni gjort det nu.

13 kommentarer:

jens sa...

Språket tösen, språket. Undvik att svära så jävla mycket ;-)

Andreas B sa...

Äsch, svär på. Jag läser så sällan centerbloggar, så det är kul med lite glöd när man har vägarna förbi. Man kan ju hoppas att du är nästa generations politiker. Den sittande generationen borde helt klart svära oftare när saker går så här käpprätt åt helvete i grundläggande demokratiska ämnen.

Chief sa...

Håller fan med Andreas!

Erik P sa...

Jag har alltid undrat hur lång tid det tar innan en Centerpartist som är mot alla dessa integritetskränkande åtgärder inser att det inte går att stanna i ett parti som går i en annan riktning. Inte går det väl att kalla sig Centerpartist om man inte håller med den politik som partiet driver?

De senaste dagarna verkar jag ha fått delar av detta svar, fler och fler centerbloggare hoppar nu av.

Ni i CUF gör dock ett bra arbete, hade Centern drivit den politik ni står för så hade jag röstat C i nästa val. När startar ni ett eget parti så att man får ett alternativ till att proteströsta på PP? Ett sådant alternativ skulle behövas med tanke på den totala brist av liberala alternativ bland de etablerade partierna.

Vart har alla liberaler tagit vägen?

Nypirat sa...

Oj, här sprang jag på en ung klok människa med mycket glöd och skinn på näsan.

Det gläder mig att du gör ditt bästa för att värna integriteten men tyvärr är jag rädd för att du kämpar förgäves om du inte vågar dig över stängslet.

Kämpa på och kom ihåg att du alltid kan fly ditt parti och joina PP om du behöver byta miljö.

Kämpa på!

Magnus Persson sa...

Erik: Det hände redan förra sommaren, då hoppade David av. Sen dess har jag inte sett fler, förrän nu då. Har två personer som jag vet hoppar av pga det här + en bloggkommentar som dessutom hävdat det. Jag har säkerligen missat ett antal personer som inte uttalat sig offentligt eller bara slutat engagera sig utan att helt gå ur...

Pierre Eriksson sa...

Ibland kan ge sig vara en vinst med, men så länge man tror sig att någon lyssnar och att budskapet innefrån uppmärksammas så. Annars är det bara bortkastad tid att vara kvar.

N sa...

Jag skulle rösta på ett hypotetiskt parti i stil med "borgerlig ungdom". Moderpartierna har däremot förlorat allt förtroende hos mig. Hade de åtminstone inte givit sossarna vetorätt mot införandet av en författningsdomstol så hade mitt samvete låtit mig rösta borgerligt för att hjälpa till med inrättandet av den ("två riksdagsbeslut med ett val emellan")... men nu blev så inte fallet och jag emigrerar hellre än att behöva rösta på fejkliberala anhängare av en socialdemokratisk demokratisyn.

Om man röstar emot sitt samvete så röstar man faktiskt fel.

Anonym sa...

http://staffandanielsson.blogspot.com/2009/05/ar-fra-kritiken-varmluft-eller-solsken.html

Anonym sa...

Svär så mycket du vill Hanna.

Men jag tror inte på att stanna kvar i partiet för att försöka vända skutan. Vad som gäller nu är att alla goda krafter hoppar av och satsar på att centern hamnar på under 4% i nästa riksdagsval.

Det är den enda varning som biter på de andra partierna.

Pierre Eriksson sa...

"Men jag tror inte på att stanna kvar i partiet för att försöka vända skutan. Vad som gäller nu är att alla goda krafter hoppar av och satsar på att centern hamnar på under 4% i nästa riksdagsval."
Ja det är vad jag med tror den snabbaste och enklaste vägen att väcka dem. Att visa att man inte jävlas med oss hursomhelst. När de står utanför riksdagen långt ifrån 20% som de drömmer om 2020 kanske de tänker lite och ransakar sig.

Caspian sa...

Om Centerpartiet vore mer som du skulle jag vara centerpartist.

Caspian, piratpartist

Friheten kostar allt sa...

Jag är piratpartist.
EU-är på agendan...en fråga som berör oss på många sätt.
Debatten handlar om lagförslag, paragrafer, barrasso, reinfeldt, oppositionen och en massa andra vinklingar.

Samtidigt kan jag inte låta bli att uppleva en helt annan vinkling.

Igår pratade jag med en vän.
Hans exfru hade misshandlat sina 3 döttrar i åratal.
Hon hade hotat dom till livet, hotat ta sitt eget liv, slitit dom i håret, sparkat på dom och andra saker jag inte ens vill tänka på.
Efter 7 anmälningar mot mamman reagerade äntligen socialtjänsten.
Hon erbjöds (att frivilligt) få en samtals-, och stödkontakt med en socialsekreterare en gång var fjortonde dag.
Hon tackade nej.
Hon erbjöds en föräldrautbildning.
Hon tackade nej.
Med motiveringen att hon jobbar minsann i svenska kyrkan som församlingsassistent och dagligen är verksam med barn.
Så detta kunde hon.
Allting är som det varit.
Inom hemmets väggar finns det ingen kontroll på kvinnan, och inte över hon behandlar barnen.
Medborgarrätt???

Om jag hade behandlat en annan människa så hade jag fått fängelse och offren alla möjliga stödinsatser från samhället.

MEDBORGARRÄTT????

Fundera över saken ett tag.
Hur långt bort (BRYSSEL) ska vi titta och känna oss nöjda över vårt val till EU innan vi vågar titta på vår egen bakgård.

Högsta domstolen ändrade 3 våldtäktsdomar för att man krävde annan bevisning vid våldtäktsmål, och lämnade offren utan någon övrig reflektion ytterligare.
Med andra ord hade dom plötsligt INTE VÅLDTAGITS OCH DERAS ÅNGEST, FYSISKA OCH PSYKISKA KRÄNKNING befanns inte vara verkligt.

MEDBORGARRÄTT????

Fundera över saken ett tag.
Hur långt bort (BRYSSEL) ska vi titta och känna oss nöjda över vårt val till EU innan vi vågar titta på vår egen bakgård.

Har dessa 3 barn inte samma medborgerliga rättigheter som vi?
har inte dessa 3 unga kvinnor medborgerliga rättigheter som vi?

Eller är det så att Piratpartiet är ett "internetparti" som utgår från att den cyberlika
tillvaron är den verklighet som räknas.
Att medborgarrätts frågor inte handlar om den typen av utsatthet som jag beskrivit ovan.

Och detta är bara 2 exempel av många.
Är det frågor som angår mig?
Är det frågor som angår dig?
Är det frågor som angår Piratpartiet?
Berör det någon överhuvudtaget?