måndag, maj 11, 2009

Där har du problemet, Staffan!

Staffan Danielsson har svarat på min kritik. Tyvärr inleder han med att påstå att jag "i typisk svensk jantelagsanda tonar ner signalspaningsmotståndets framgångar".

Förlåt mig, Staffan, men så är det faktiskt inte. Du förstår, det här är en rätt svart-vit fråga. Antingen bereder sig staten tillgång till hela svenska folkets kommunikation, eller så gör man det inte. Centerpartiet har misslyckats med att förhindra massövervakningen, och det förtjänar man bannemej inte beröm för, hur många punkter man än lyckats klämma in i efterhand.

Jag tycker att Staffan själv sätter fingret på vad som är det stora problemet i frågan när han skriver "Min uppfattning är att Hanna och ni andra fick ett överraskande starkt stöd av stämmoombuden" om att kanske en tredjedel röstade med oss. Man har fortfarande inte från partistyrelsens eller riksdagsgruppens sida förstått vidden av frågan. Man "trodde att stämmoombuden skulle ta starkt intryck av varför signalspaningen tyvärr behövs". Man trodde att vi skulle vara tystade nu. Då ser naturligtvis allt annat ut att vara en framgång.

Nåja, om inte partiledningen själva kan inse det här, då får vi andra se till att de gör det. Min pappa brukar alltid säga att man måste vara beredd att faktiskt slåss för att försvara sina rättigheter, så Staffan med flera bör göra sig beredda på att få utstå fortsatt politiskt motstånd i frågan.

8 kommentarer:

Chief sa...

Straffa inte gubbarna, ty de vet inte vad de gör. Men det är ju dags att någon talar om det för dem på ett språk de kan förstå. Detta bör lyftas fram tills de inser vad fan de håller på med!

Pete sa...

Hur i h-e hamnade du i C? Familjetraditioner?

Jay sa...

Jag ska följa din blogg i fortsättningen! :)

Robert sa...

Sannolikt är FRA ett beställningsjobb av ett stort land i väster. Varför skulle annars den borgerliga regeringen (under den period som opinionssiffrorna redan var ansträngda) annars köra över det starka svenska motståndet?

Det är precis som Hanna säger: antingen har staten tillgång till kommunikationen eller inte. Ändamålsglidning sker alltid för eller senare.

Chief sa...

Om jag inte minns fel läste jag 2006 i DN att USA hotade Sverige med handelsembargo om vi inte införde FRA-liknande metoder... Kausalt samband någon?

ConnyT sa...

Om dom anser att hotbilden nu är så stor att det motiverar detta mycket stora intrång i vår personliga integritet så måste jag, med förfäran, undra vilka metoder och lagar som skulle vara lämpliga den dagen vi står inför ett reellt hot...

Beelzebjörn sa...

@Hanna:
Jo, straffa gubbarna, för de vet precis vad de gör. Våra politiker är inte idioter, och de som står bakom FRA-lagen (och travestin på domstol nu senast) SKA HA skit för det, och får sannolikt en kalldusch, om inte i det här valet, så i reaktionerna från allmänheten när väl gränsen nås.

Det är på tiden att gubbarna förstår en viktig princip:
"Var försiktig hur du behandlar folk på vägen upp, för du träffar dem igen på vägen ner."

Det kanske måste bli värre innan det blir en rejäl uppresning, men fortsätter alliansen urholka medborgarnas integritet, kommer de få känna det till slut.

Eloge till dig, för att du tar fighten. Jag förstår heller inte varför du är centerpartist, men jag är glad att sådana som du finns inom partiet.

Känner du tryck från oss Pirater som du tycker är orättvist hårt, kan jag säga att jag tackade en kille vid namn Federley på samma sätt för inte länge sedan, innan FRA röstades igenom... Därav den lite kyliga tonen från våra medlemmar.

Men jag tänker gladeligen ge dig förmånen av ett tvivel - för till skillnad från Staffan & co lever jag efter principen 'oskyldig tills motsatsen bevisas'.

Go get 'em!

Anonym sa...

Du har så jävla rätt Hanna.

Inget mer att säga. Ha det bra !