tisdag, maj 12, 2009

Lisa Magnusson är min nya idol

Fan alltså!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Läser du sosse tidningar (aftonbladet)?

Hanna Wagenius sa...

Nej, men jag läser Magnusson.

Cripp sa...

Tyckte anmärkningen om att kvinnor är sina kroppar. I den senaste debatten har det babblats vidare om att man köper kroppar. Ett fult retoriskt knep som bankats in så till den milda grad att det blivit vedertaget.

Andreas Kent Eriksson sa...

+1

Chief sa...

Episkt. o.O

Andreas Kent Eriksson sa...

F.ö.
I sexköpslagsdebatten kan man nog klara sig med att driva att lagen inte fungerar, men vill man nå vidare i prostitutionsdebatten i sig så måste man ta tag i huruvida prostitution i sak är skadlig eller ej och om (utifall att man beslutar att den är skadlig) skadorna är värda den utökade friheten.
Min upplevelse är att diskussionerna ständigt grumlas av att man vandrar mellan de två perspektiven "lagen är kass" och "prostitution är ok".
Fast det lämnar jag till någon smartare än jag.

Chief sa...

@Andreas
Därför är det viktigt att hålla sig till frågan som diskuteras och inte inte skapa implicita teser, där man begår logiska fel i härledningen.
Det är alltid lätt att vara efterklok förståss, det är lätt hänt att sånt händer i argumentation. Men man får ta och sätta sig ned och fundera om att slopa sexköplagen implicerar en kränkning av kvinnor, män eller hela samhället. Vad kommer hända med fenomenet prostitution? Kommer det växa, eller minska för att sedan normaliseras, eller blir skillnaden marginell till nuläget? Det går att kolla tillbaka på hur det såg ut förut, men man måste också ta i beakning att vårat samhälle ser annorlunda ut idag. Man kan tycka och tänka till en viss grad, rida på moralhästen till en viss grad eller blunda till en viss grad. Inget är absolut, men i slutändan anser jag personligen att fakta väger tyngst.

Jag vill gärna läsa på den forskning som bedrivits, såväl kvantitativ som kvalitativ. Någon som har tips vart man kan börja?

Andreas Kent Eriksson sa...

@Chief: Vilket tyvärr blir något av ett problem när den ena sidan grundar mycket av sin argumentation på generaliseringar runt heletsuppfattningen om sexhandel.

Chief sa...

@Andreas
Absolut. Samma fenomen skiner igenom i debatten kring upphovsrätt och många andra frågor. Det är därför viktigt att kunna definiera vad man utgår ifrån och vad syftet med förslaget är, alltså det man vill uppnå. Man måste vara öppen och lyssna på motståndarna och inte avfärda kritik utan skälig grund.

Det finns många fula retoriska knep att använda sig av, det gör vi alla mer eller mindre. Jag anser bara att vi spårar ur en aning när vi angriper motståndarnas argumentation och inte deras argument.
Jag har en intuitiv uppfattning i frågan, men jag vill gärna ha mer fakta att stödja mitt tycke så att jag bättre kan angripa argumenten.

Carl, Uppsala sa...

TACK HANNA, för att du är med i Centerpartiet. Då slipper vi liberaler dig :)
Dina åsikter går minst sagt inte hem bland unga, och värvar fler liberaler till andra partier. Tusen tack!

Loverboy sa...

@Carl, roligt med lite ironi bland kommentarerna. För visst är du ironisk?

Om inte kanske du borde undersöka verkligheten lite mer.

@Hanna.
Du får mig nästan att bli centerpartist. Men piratpartiet känns just nu lite angelägnare.

Tidigare centerpartist, dock inte länn sa...

Jag håller dock med Carl, vi har lyckats värva tre centerpartister bara i veckan!

Ni inbitna Hanna-älskare borde se er runt huruvida hennes åsikter skadar Centern..

Robert sa...

Radikalfeminsterna har fått mig att sky feminismen som pesten. Men en liberal version a la Lousie P eller Petra Ö ställer jag mig bakom, utan tvekan.