måndag, mars 22, 2010

Mer om kuverten

CUF lämnade som bekant ett lila kuvert till Beatrice Ask igår. Det tog lite skruv - läs gärna Magnus om det på SVT Debatt.

Beatrice har nu också uttalat sig om förslaget hos TV4, där hon påstår sig vara den enda som bryr sig om tjejerna som kanske får sina liv förstörda eftersom de bli övertygade om att sälja sex.

Det är ett lika häpnadsväckande idiotiskt uttalande. Jag vet inte om justitieministern helt enkelt inte följer med i nyhetsflödet, men det finns ju ganska överväldigande mycket som tyder på att sexsäljares situation blivit värre sedan lagen infördes. Exempelvis blir bara de riktigt obehagliga köparna kvar på gatan medan alla andra använder sig av Internet, vilket gör att de gatuprostituerade - som ofta är de som är mest utsatta - inte längre kan välja bort dem. Det blir överlag svårare för sexsäljare att avgöra om en potentiell kund är farlig eller bara nervös och orolig över att bli upptäckt. Barnmorskorna i Malmö har noterat att de skador som sexsäljare kommer in med har blivit grövre sedan sexköpslagen infördes. För att inte tala om skamkulturen som slår hårt genom stigmatisering. På Nya Zeeland avkriminaliserade man sexköp 2003 - och sedan dess har sexsäljares psykiska och fysiska hälsa förbättrats markant. Öppna öronen, Ask, vi pratar hela tiden om hur situationen för sexsäljare ska bli bättre. Vi har dessutom lösningar som inte inbegriper ytterligare stigmatisering och grova brott mot grundläggande rättsprinciper.

(För övrigt debatterade jag frågan med en miljöpartistisk riksdagsledamot idag - eller ja, jag försökte - på maktkamp24. Eftersom hon konstant vägrade komma med argument eller inlägg så vann jag på walkover, kan man väl säga.)

Fler bloggar: Magnus Andersson, Jonas Pettersson, Johanna Sjödin, Albin Ring Broman, Scaber Nestor, Johan Hedin, Per Ankersjö, Liberati.

7 kommentarer:

Anonym sa...

från en besserwisser till en annan; endast lamm, damm och lamm avslutas med dubbel-m. Thus, skam*

Hanna Wagenius sa...

Tack! Har visst skrivit fel hela dagen. Redigerat nu.

Johan Lindén sa...

Man blir än mer förbaskad på Ask när hon ohederligt blandar ihop sexköp från omyndiga med samtyckande relationer mellan vuxna. Riktigt lågt.

Likaså otroligt lågt att sätta likhetstecken mellan sexköp, pedofili och incest. Debatten har inte kommit långt. Sverige är på spädbarnsstadiet jämfört med exempelvis Tyskland i de här frågorna.

Ask är en moralist, det är det som det handlar om. Inget annat.

Unknown sa...

Du vann inte bara på walk over - krossade uppenbarligen motståndaren. Grattis!

Anonym sa...

Nån kanske ska upplysa Ask om att det bland unga är betydligt vanligare att sexsäljaren är en ung kille än en tjej. Men det passar väl inte in i den statligt fastslagna bilden av sexköp.

Fler pojkar än flickor säljer sex

Jay sa...

Nån borde fråga tant Ask varför hon uppenbarligen vill att våra barn ska växa upp i en begynnande Polisstat, jag menar .... vi måste ju tänka på baaaaarnen eller hur ?

Anonym sa...

Kan man kalla det där för duell? Det var ju bara en sida som hade några argument! Grattis Hanna