fredag, mars 26, 2010

Människohatet från Ask är förfärligt

Om någon tycker att titeln är en smula hård, så kan vi väl lugnt konstatera att det i så fall också gäller för den ledarkrönika av Ann-Charlotte Marteus som inlägget är tänkt att kommentera.

Marteus driver tesen att bloggosfären har haft en överdriven reaktion på Asks uttlande om att skicka gredelina kuvert till misstänkta sexköpare. Hon menar att "justitieministern talade inte inför en samling juridikstudenter" utan inför kvinnor som utsatts för sexbrott, och att uttalandet därför skulle vara okej.

Hon tar också upp att breven som delger misstanke om sexköp skickats till människors arbetsplatser snarare än hemadresser. Marteus hävdar att juridiken således tagit ställning för männen. Istället har det troligen handlat om att eftersom sexköp är ett så grovt stigmatiserat brott så vill man undvika att den misstänkte straffas innan någon rättegång ens ägt rum.

Det kan ju noteras att Marteus dels inte tycks ha grävt särskilt djupt i bloggosfären när hon säger att hon inte hittar en enda blogg som resonerar klokt och självständigt, dels inte tycks ha förstått att den största ilskan rört just att justitieministern helt missat oskuldspresumtionen, dels själv inte vara särskilt förbannad över detta och slutligen inte heller tror att liberaler själva kan välja att ingå i ett sammanhang.

Det är sannerligen ett lågvattenmärke.

Bloggar: HAX, Mina Moderata Karameller, Anna Troberg.

3 kommentarer:

Johan Linden sa...

Bra skrivet Hanna! Allt detta kan ju förklaras av att Marteus är en inbiten radikalfeminist, och därmed helt ointresserad av rättssäkerhet. Människor som omfamnar totalitära ideologier kan ju dessutom inte tåla det faktum att det i bloggosfären finns yttrandefrihet. Utan gammelmedias censorer.

Unknown sa...

Klockrent, Hanna!
Marteus text är ett historiskt lågvattenmärke av rang. Att överhuvudtaget jämställa vanliga bloggar ur folkdjupet med justitieministern som om Makten vore offret och Folket förövaren är helt sanslöst. Som tur är har Isobel Hadely-Kamptz markerat var skåpet ska stå om Tant Gredelins bisarra metapudel. Fortsätt kampen för den personliga integriteten! Och lätta på trycket med att skratta åt Knappnytt...
http://www.liberati.se/2010/03/28/tragedin-tant-gredelin-nu-backar-beatrice-ask-om-sin-pudel-ocksa-herrejisses/
Kärlek
Alexander & Liberatigänget

corruptio sa...

Lite fakta om Bodström:

http://corruptio.wordpress.com/korrupt-rattsvasende-1/