måndag, mars 01, 2010

Gratistips till miljöpartister

Just nu kokar det i bloggosfären efter Peter Erikssons uttalande om att MP kommer att ställa sig bakom ett införande av Datalagringsdirektivet. Det är med rätta man är upprörd - det handlar trots allt om en djupt integritetskränkande lagstiftning man säger sig vara villig att införa.

Särskilt förvånande är det dock inte. Vill man sätta sig i samma regering som mannen bakom direktivet är det naturligtvis inte enkelt att bara säga nej. Man kanske till och med vågar påstå att det är mindre förvånande än att C och FP gick med på FRA - det var trots allt inte en lag som Alliansen, eller ens M, hittade på. (Det var Bodström. Igen.)

Eftersom jag trots allt tycker mig kunna relatera till hur många miljöpartister känner inför Erikssons uttalande - vi är trots allt ett gäng som varit i samma situation - så tänkte jag dela med mig av två tips.

1. Skapa ett tryck. Just nu är det typ bara Brokep som tycks ha reagerat bland era bloggare. Visa nu på en gång att det här är jäkligt fel.

2. Decisions are made by those who show up. Jag har kass koll på vilka era högsta beslutande församligar är, men åk dit! Här brast C:s integritetsvänner - det var någonstans här vi verkligen förlorade. Ni har fortfarande en chans att upprätta ert förtroende.

Lyckas ni inte kommer ni troligen, precis som C, få se en hel del väljare försvinna till PP.

---

Enligt min Humla, Opassande, MiNimaliteter, Anna Troberg

5 kommentarer:

Anonym sa...

Peter Sunde tar strid, men var är Grön Ungdom i denna fråga?

Unknown sa...

GU verkar mangrant försvara partilinjen i det här (Ferm, Dalunde och folk på Twitter bla.). Jag har faktiskt inte hört en enda kritisk röst därifrån.

Tro't eller ej.

Leif Nixon sa...

Fast Bodström ligger ju inte bakom FRA-lagen. Han var justitieminister, och FRA-lagen är en produkt från försvarsdepartementet. Den dag en justitieminister självmant ger en myndighet under försvarsdepartementet sådana befogenheter är det dags att ducka för lågtflygande grisar.

Det var tvärtom Bodström som fick stopp på lagen i första vändan.

Anonym sa...

Det här är Miljöpartiets linje:

Miljöpartiet sviker - skapa animationer

Anonym sa...

såhär i efterhand, när det visade sig att taktiken att arbeta internt funkade, tror du inte det var bättre än det som du gör när du går ut öppet och kritiserar partiet vilket resulterar i att det inte ändrar åsikt? Förvisso så får väl du lite cred men partiet i sin helhet förlorar på det.