torsdag, april 01, 2010

Lite Ask, lite Bodström, lite Aschberg

För den som händelsevis missat det så kan jag meddela att jag medverkade i Aschbergs program i TV8 i måndags. Ämnet var justitieminister Beatrice Ask, hennes lila kuvert och förbluffande okunskap om rättsliga grundprinciper. Med i panelen var, förutom jag, Sanna Rayman, Thomas Bodström, Henrik Alexandersson och så Dick Erixon, som hade den otacksamma uppgiften att bagatellisera Asks uttalande.

Det mesta om Ask är sagt. Hennes förslag är så vidrigt att hon aldrig borde gett uttryck för det. Att betrakta misstänkta som dömda är helt enkelt inte acceptabelt i ett rättssamhälle.

Det som inte fick plats i programmet, however, är ju att Thomas Bodström, som också var med i programmet, å sin sida vill behandla alla som misstänkta.

Inte heller så väldigt mysigt.

3 kommentarer:

Olof Bjarnason sa...

Du gjorde bra ifrån dig! Lycka till i höst!

Karl Malmqvist sa...

Bra jobb i ett annars lite farsartat program (vem var hon "vi kvinnor gör så"-damen?)!

projO sa...

Dick kan ju inte ha tänkt alls innan. Det VAR ju inte ett enskilt oövertänkt uttalande. Hon upprepade ju sitt resonemang i ett flertal sammanhang därefter, där hon försvarade sitt resonemang och fortfarande inte förstod att hon inte brutit mot grundprincipen Oskuldspresumption.