onsdag, mars 11, 2009

Härligt, härligt... och ofarligt

Jag vågar påstå att jag sitter inne med specialkompetens på vissa områden. Exempelvis kan jag mjölka får, äta massiva mängder semlor och klara Storröjaren på 102 sekunder. En företeelse känner jag mig dock lite extra hemma på; pannkakor.

Ni förstår, med undantag för tiden jag spenderade i en Flogstakorridor har jag ätit pannkakor varje torsdag sedan jag kunde käka fast föda. Det ger en viss erfarenhet. Jag vet hur pannkakor ska smaka. (Recept? 1 dl mjölk blandas med 1 dl mjöl. Därefter tillsätts 1 dl grädde och 1 ägg. Steks tunt och ätes med hemgjord hallon- eller blåbärssylt, grädde - ovispad! Hälles bara direkt på - samt socker. Och drick för guds skull rödmjölk.)

Givet att jag alltså smällt i mig tusentals pannkakor kan jag ses som ett levande exempel på att de inte är farliga. Ja, gift är förstås en fråga om mängd och koncentration, men om man tittar på det aktuella fallet kan i alla fall jag konstatera att pannkaka torde vara fördelaktigt att sätta i vrångstrupen om man jämför med en del andra saker - de är ju trots allt rätt mjuka och lättgenomträngliga.

Men, ja, jag har då nu i alla fall bestämt mig. Personligen kanske man avrundar med några semlor, men att äta ihjäl sig på pannkaka kan inte vara alldeles för illa.

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Lika mycket grädde som mjölk, och med grädde som garnering? Det låter inte överdrivet nyttigt - men gott! Och det behöver man ibland också...

:-)

Hanna Wagenius sa...

För att citera en viss Gustav Svensson: Är magen glad är mänskan glad!

Béatrice Karjalainen sa...

Då är bara den stora frågan vad som är rödmjölk hos er. Hos Norrmejerier är det mellanmjölk hos Arla 3%-fett :-) eller kanske var det färgen på mjölkpaketet som är det viktiga.

Hanna Wagenius sa...

BeatriceBeaBeata; Milko är min standard, så det är den treprocentiga jag syftar på. Glömmer alltid att ni är lite konstiga där längst norrut ;-)