fredag, april 03, 2009

Idioter

Ja, så förvånande var den kanske ändå inte, nyheten om att SÄPO ska få använda FRA. Jag utlyste halkvarning redan i höstas vad det gäller Alliansens engagemang för ett fritt internet. Vi vet vad som har hänt därefter.

Hur illa det är har andra redan förklarat. Jag tänkte att jag ska ställa en annan fråga:

HUR I HELVETE TÄNKER REGERINGEN?!

Ok, vi har alltså ett EP-val om några månader. Vill man få några röster alls? Må vara att det rör sig om två helt olika församlingar, EP-valet kommer definitivt att spegla den opinion som finns i nationella frågor. Risken är stor att Alliansen kommer att stå med fler medlemmar än röster på valdagen.
Ge fan i medborgarnas liv, era klåfingriga idioter. Jag har inte mer än så att säga.

15 kommentarer:

Chrisse sa...

Regeringen behöver en spark i arslet, och det verkar ju som att debatt inte löser något. Det är det stora skälet till att jag kommer rösta PP i kommande 2 val.
Vill dom inte lyssna på mig, så vill dom heller inte ha min röst.

Staffan Danielsson sa...

avvägning.., inte användning i inlägget innan

Staffan Danielsson sa...

Tja, ursäkta, jag gjorde ett längre inlägg innan som jag trodde publicerats, och där ett ord blev fel..

Ok, i korthet igen då.

Hej Hanna

Du är tydlig och klar i din uppfattning om mig och andra som gjort bedömningen att Sverige tyvärr behöver en strängt reglerad signalspaning för att skydda landet och medborgarna mot allvarliga yttre hot.

Jag har kommenterat uppgifterna om Anders Erikssons utredning på min blogg, och ser inte annat än att de ligger helt inom ramen för allianspartiernas uppgörelse i höstas.

Jag sitter nu i signalspaningsnämnden, och kan säga så här: Under debatten i somras hävdades det att 95 procent eller mer av signalspaningen skedde mot teletrafik utanför Sverige och avsåg militära hot, internationella konflikter osv. Jag har inte haft anledning att korrigera den bilden.

Du är givetvis i din fulla rätt att klassificera oss som inte har förbjudit all signalspaning utan accepterar den under strängt reglerade former som idioter.
Även om det så klart känns lite trist för oss.

Jag hoppas att Du vartefter kan få riksdagsansvar på t ex jämtlandsbänken, och då ställas inför samma svåra avvägningar (inte användningar) beroende på hur världen och Sverige ser ut då, på samma sätt som vi tvingats förhålla oss till hur läget är nu!

bästa h.

Staffan Danielsson

Björn sa...

Staffan, ni har ju inte gjort några avvägningar. Ni har tvihållit på er linje i strid med allt rim och reson, trots omfattande information om frågan som gått på tvärs mot er linje. Det kallar inte jag att göra en "avvägning". Det kallar jag att vara tjurigt envis för att inte tappa ansiktet.

Jossan sa...

Staffan,
Hur kommer det sig att ni inte lärt er något av historien? Det var på detta sätt som Sovjet och Nazityskland långsamt byggdes upp till vad de sedan blev! Varför river ni inte upp lagen om att man inte får sprätta och läsa befolkningens brev också? Det är nämligen exakt samma sak som att läsa någons mail. Men nej, det kan ni inte förstå.

Hanna Wagenius sa...

Staffan Danielsson; Jag är mer klar i min uppfattning om lagen än om er som röstat igenom den.

De där sista fem procenten oroar mig dels, men faktiskt också det faktum att förslaget fortfarande innebär massavlyssning och är ekvivalent med att posten skulle scanna in alla brev som skickas. I mina ögon är sådant vidrigt, och omöjligt att berättiga.

Jag hoppas också få förtroende att sitta i riksdagen, och jag misstänker att många beslut kommer att bestå av svåra avvägningar; dock inte den här typen av beslut. Det finns helt enkelt principer man inte ruckar på, och det hade jag hoppats att varje centerpartist höll med om.

Anonym sa...

"Det finns helt enkelt principer man inte ruckar på, och det hade jag hoppats att varje centerpartist höll med om."

Då tror jag du måste vara väldigt besviken i dag eftersom varje centerpartist i Riksdagen faktiskt röstade för lagen. Principer väger lätt när partipiskan viner har vi ju lärt oss den hårda vägen.

Jag måste fråga dig varför du fortsätter vara aktiv medlem i ett parti som så uppenbart (du verkar hyfsat pissed off i din OP) kränker det mesta du står för?

Anonym sa...

Inget annat än ett gäng gangsters med en lagbok som de själva skrivit.

http://img17.imageshack.us/my.php?image=swedishnazitruppen.jpg

Anonym sa...

Jag skulle nog vilja påstå att FRA lagen hade varit en av de enklare avägningar en politiker skulle kunna konfronteras med.

Vag svårdefinerad nytta för en enskild myndighet, står mot hela befolkningens rätt till privatliv och grundläggande medborgerliga rättigheter.

Micke Håkansson sa...

Det man i vanlig ordning gör är att gå bakom ryggen på svenska folket...som vanligt !

FRA har en gång tagits fram av Sosseregimen men tagit ur malpåsen Av Fredrik och hans hejdukar för att så sakteliga påföra oss den totala polisstaten där varje medborgare kan övervakas och kartläggas, ungefär lite av gamla DDR över det hela.

Fredrik Reinfeldt är enligt mångas tycke en dold tvättäkta kommunist, en röd gubbe i blå kostym med en något snedvriden syn att alla medborgare är lägre stående varelser som inte kan tänka själva, som han en gång själv sade "mentalt handikappade"

Pierre Eriksson sa...

Go Hanna! Skönt att det finns någon med sunda värderingar kvar i ett parti som enligt mig borde befinna sig utanför riksdagen och helst bli så litet att de inte ens upphåller partistöd, tills de lärt sin läxa gällande vad mänskliga fri- och rättigheter samt vad en rättstat är för något.

Arthur sa...

Man har antagligen gett upp internetgenerationen som förlorad för alliansen.

Leo sa...

"Det finns helt enkelt principer man inte ruckar på, och det hade jag hoppats att varje centerpartist höll med om."

Väl uttryckt.

Tyvärr har Centerpartiet till min stora besvikelse det senaste året visat att man ruckar inte bara på integritet och källskydd med FRA-lagen, utan också rättssäkerhet och demokrati med Ipred.

infallsvinkel sa...

Sista rycket i omröstningen på min blogg!

Nästan 100 pirater har redan deltagit.

Vilket parti är Piratpartisternas andrahandsval?

http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/04/05/piratpartisternas-andrahandsval/

Hanna Wagenius sa...

Anonym 4:30 PM; Besviken är inte rätt ord.

Jag stannar eftersom jag tror att jag kan göra mest för att få bort skiten genom att engagera mig i partiet.

Micke Håkansson; Det där med "mentalt handikappade" är, i rättvisans namn, vad jag förstått lite av en hörsägen och var något han skrev som en dystopisk framtidsvision.

Pierre Eriksson; Tack!