söndag, april 19, 2009

Jajemän; någon hittar på 65 medlemmar i minuten

Alltså, jag har städat hela lägenheten idag (varifrån kommer damm egentligen? Borde man vädra oftare, hjälper det?), så jag tänkte låta bli bloggningen. Ni vet, lite ledigt, kanske bara tipsa om Joshs fantastiska postning om rätt till lön eller Falkvinges humoristiska inlägg om hur arroganta riksdagspartier tenderar att bli, men så dök det här upp i RSS-läsaren.

Politikerbloggen insinuerar PÅ RIKTIGT att folk hittar på 65 personer i minuten för att skriva in dem som medlemmar hos piratpartiet.

Jag gissar att många tycker det är så idiotiskt att det inte är värt att kommentera, men herrejävlar, ibland får man faktiskt lov att skriva idioter på pannan.
Okej, Piratpartiet konkurrerar med Centern i kommande val, och ja, jag har kritiserat dem tidigare för att sakna ideologi, men jag är faktiskt riktigt glad att de får det här uppsvinget. Det visar att folk bryr sig. Det är förvisso för Centerns del väldigt tråkigt att dessa människor inte engagerar sig i vårt parti och skakar om partiledningen en smula, men det viktiga är att det visas ett engagemang i de här frågorna, det är viktigt att de etablerade partierna uppmärksammas på den här ståndpunkten. Piratpartiet vet det, och de är faktiskt inte så dumma att de vill riskera att fokus flyttas till någon typ av debatt om medlemsfusk.

Och allvarligt talat, det är ett larvigt försök till misstänkliggörande. Folk hittar inte på tusentals identiteter och registrerar dem som medlemmar. Det här är lite större än så.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Inte nog med att det registreras en massa fejkmedlemmar. Någon har även bemödat sig om att massframställa exremt verklighetstrogna artificiella IRL-demonstranter, det är ju nästan så att man börjar misstänka att det ligger PR-folk och gömmer sig i buskarna.

/Robert Andersson

Hanna Wagenius sa...

Anonym/Robert Andersson; AFK heter det nu för tiden, men ja, liksom varför kollar ingen upp de människorna? PR-agenter... eller så kanske socialen tvingade dit dem! Sådant har man ju hört om förr!

Martin Vesterlund sa...

Politikerbloggens "test" pekar dessutom på att kontrollfunktionerna hos PP funkar hyfsat eftersom "Kalle Kula" raderades innan mejlkontakten togs om att den var fejk... :D

Anonym sa...

Damm är mest död hud och gamla, små och döda insekter. Vädra hjälper.

Sami sa...

Vädrar man dock så får man in en massa pollen i dessa tider. Vet inte vilket som är sämre ;)

Hans J sa...

STOREBROR är skräckslagen när han ser slöddret, populasen, kanonmaten ta sig ton!

De som gnyr är sladdbarnen i STOREBRORS beschäftiga jasägar-armé.
Några som riskerar att förlora sin bekväma tillvaro vid köttgrytorna och några wannabes som gärna vill "förtjäna" en plats där.

Det finns förvisso ytterligare några som inte sett monstret ännu. Men fler och fler ser kamerorna, läser om databaserna, blir föremål för "slumpkontroll" i tullen osv.

Frågan är bara om mobiliseringen hinner bli omfattande och snabb nog?

Carl Kula sa...

Jag försökte anmäla mig men det fungerade inte.

Anonym sa...

KRAM /Andreas