torsdag, april 02, 2009

Pedofilerna vallfärdar till Emmas trappuppgång

Knappt hade Emma på Opassande hunnit kläcka århundradets idé förrän varningarna kom. Pedofilerna kommer att gynnas om alla öppnar sina nätverk! De kommer att komma till dig och ladda ner barnporr via ditt internetabonnemang! Din IP-adress kommer att se skyldig ut! Polisen, som tydligen inte prioriterar barnpornografibrott särskilt högt, kommer då att hämta dina datorer och förvara dem i några månader. Livet är förstört!

Förlåt, men vilket PR-geni tyckte att det var en bra idé att gå ut med det? Och tror de på riktigt att det är så folk kommer att tänka? Oj, nej, mina grannar gillar ju säkert barnporr, bäst jag låter bli att öppna nätverket. Den absoluta majoriteten av människor där ute är inte pedofiler och ägnar sig inte åt att titta på barnporr. Det är heller inte direkt troligt att den minimala grupp som faktiskt gör det väljer bostad utifrån om grannen har ett öppet nätverk eller inte. Hur kan man ens komma med ett sådant argument? Vi skulle behöva någon sorts lag mot den här typen av idiotiska resonemang - kanske kan man utöka Goodwins lag? Den som först skriker "Pedofil!" har förlorat.

(Är det förresten bara jag som misstänker att kanslirådet på justitiedepartementet inte riktigt har fattat det här med att man delar med sig samtidigt som man laddar ner? Får man verkligen kallas för expert då?)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Öhh, Hanna, det är inte alls så att man delar med sig när man laddar ner.
Det är det vanligaste, men man bestämmer själva vad man öppnar upp för.
Det gäller även om man kör ett BitTorrent program (som ju är det som normalt menas när man pratar fildelning).

Var försiktig i glashuset.

Alexandra sa...

Eh, sorry att jag tar mig rätten att vara lite besserwisser själv nu här men nu har du till synes skrivit fel två gånger. Han heter Godwin inte Goodwin.
Wikipedia ljuger aldrig :P

Anonym sa...

Hej! Vad skönt att höra att alla inte får nattsvart panik bara för att någon säger ordet pedofil. Personligen tycker jag att pedofiler på internet används för att rättfärdiga lite väl många begränsningar i integriteten - lite av internets egen "jakt på terrorister".

Och för att slippa efterföljande kommentarer. Nej jag tycker inte om pedofili, de borde brinna någonstans där det är varmt... men min (och 9 miljoner andras) integritet är viktigare!

Anonym sa...

"... men min (och 9 miljoner andras) integritet är viktigare!"

Så din integritet och ovilja att betala för dig är viktigare än ett barns säkerhet. Det finns mellan 30-50000 sexuellt utnyttjade barn på internet, det är inget man kan blunda för.
Det är bara folk som har något att dölja som skriker om integritet.

Anonym sa...

"Det är bara folk som har något att dölja som skriker om integritet."

Sätt upp med en webkamera i sovrummet,duschen o toan för att bevisa din teori.

Anonym sa...

När argumenten tryter ropa PEDOFIL!

scaber nestor sa...

Godwins andra lag:

"My cup of tea" skrev, "Yamipanda" sammanfattade och jag sprider ut det :)

http://scabernestor.blogg.se/2009/april/goodwins-andra-lag-the-second-goodwin-law.html

toli sa...

Ja, sorgligt är det!!
Hur länge har regeringar och utskott och beredningsgrupper och f-n vet allt snickrat på en pedofil-lagstiftning mot grooming? 5-6 år eller nåt va? Och den är inte klar ännu...
Men IPRED och FRA och spöstraff mot fildelare, det fixar man fram på beställning inom ett par månader. Helt sjukt - uppenbart prioriteras IFPIs och mäktiga mediebolags önskemål högre än barns säkerhet. Och så har stockdumma journalister mage att skrika "pedofil" åt de som tycker att häxjakten på fildelare går för långt. Varför sätter de inte blåslampan på de som bestämmer istället om de nu bryr sig?

Hanna Wagenius sa...

Anonym 1:54 PM; Oj. Ja, jag får väl bekänna att jag är en teknisk idiot och inte har en aning om hur man stänger av uppladdningen.

Alexandra; Crap. Jag som nöjde mig med att titta på Opassandes stavning.

Anonym 3:51 PM; Agreed!

Anonym 6:33 PM; Oh ja, vi är alla pedofiler här. Kommer du ihåg FRA-demonstrationerna i somras? De var naturligtvis egentligen arrangerade av hemliga pedofilnätverk.
Min rekommendation är att du tänker efter innan du spottar ur dig idiotiska påståenden - eller följer efterkommande kommentators exempel. Lägg gärna till kopiera brev och skicka dem till staten.

Scaber Nestor; Kul att fler fick samma idé :-)

Toli; Man kan ju undra..

Harkel sa...

"Det finns mellan 30-50000 sexuellt utnyttjade barn på internet"

Källa?

(och ska man vara petnoga finns det inga barn alls på internet, men det är en semantisk fråga, hoppas jag)

Anonym sa...

Det är ju också MYCKET intressant att SvD först nu varnar för pedofiler om man låser upp nätet. Trådlösa nätverk har ju funnits länge, men det har alltså inte varit något bekymmer förrän nu. Jag tolkar detta som att SvD anser att fildelning av upphovsrättsskyddat material är värre än pedofili (annars hade dom ju alltså larmat för länge sen).