torsdag, december 04, 2008

Någon borde få sparken för det här

Människan på bilden ovanför heter Beatrice Ask. Hon är Sveriges justitieminister och har just gett civila större befogenheter än polisen. Hon tycker att det är "Internet som har ställt till det för en del skaparverksamhet", och säger samtidigt "jag är verkligen teknikvänlig". Hon tycker inte att IPRED är ett sätt för upphovsrättsinnehavare att gena förbi polisen. Hon tror att lagen ska göra att "det går att ta betalt för kreativa tjänster via nätet". Hon har dessutom fått för sig att tingsrätterna är rustade för detta. Hon vill kränka integriteten alldeles på eget bevåg. Ja, hon ljuger i sin egen proposition. Hon tror dessutom att hon har kompromissat sig ur frågan.

Människan på bilden ovanför heter Fredrik Reinfeldt. Han är Sveriges statsminister och ytterst ansvarig för den politik som regeringen för. Han är också den som gav Beatrice Ask jobbet. Han är en usel strateg. Han lär sig inte av gamla misstag. Han kör över såväl sitt eget parti som regeringspartnern Centerpartiet.

Människan på bilden ovanför är Magnus G Graner. Han är Beatrice Asks statssekreterare och har bl.a. lagstiftning på immaterialrättsområdet på sitt ansvarsområde. Han har tidigare arbetat för Advokatfirman Lindahl, som gärna hjälper immaterialrättsinnehavare. Han har också arbetat för Johnsson & Johnson Advokatbyrå, som inte verkar finnas på Internet.


Människan på bilden ovanför heter Mona Sahlin. Hon är partiledare för det största oppositionspartiet och har hållit käften processen igenom.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, det hela är mycket sorgligt ur en principiell synpunkt. Att sedan använda sig av IP-adresser, när felmarginalen är 1/200 är bara helt sjukt.

Anonym sa...

Maud kanske borde fundera på att avgå?

Togs det inte ett stämmobeslut som gick ut på att fildelning i "icke-kommersiellt" (sic) syfte skulle vara fritt?

Centern (m.fl) lägger sig ju platt i fråga efter fråga.

Gun Svensson sa...

Om någon inte betalar en faktura kan den som utfärdat fakturan gå till Kronofogdemyndigheten och be om hjälp att driva in pengarna. Det blir alltså en match att inför Kronofogden bevisa sin oskuld om jag tolkat saken rätt.

Anonym sa...

Hej! Du tycks vara långt mer klok än de som sägs representera oss i riksdagen. Jag skulle gärna rösta på dig i ett val, om det inte vore för att centerpartiet (Brun-centern) absolut inte går att lita på i integritetsfrågor, något som bevisas av FRA-massavlyssningen och detta korståg mot fildelare. Tycks få bli de gröna hippierna som får min röst i nästa val.

Anonym sa...

Det är dags för bojkott.

Inte en spänn mer från mig till svensk eller amerikansk filmindustri.

Däremot lägger jag gära en slant på t.ex. Spotify som går rätt väg och söker nya tekniska lösningar som faktiskt är bra.

Leo sa...

Marcus, vad ska du med gröna "hippier" till när det finns lila pirater? =)

Anohito sa...

Ja, fy, man pallar inte mer av den här inkompetensen... Fast - det kommer mera.

Anonym sa...

Så atteh... vad tycker du om naziattacken och mordförsöket mot en småbarnsfamilj i Högdalen då?

Pinsamt att ni borgerliga alltid håller tvärtyst om sånt här faktiskt.

Anonym sa...

En liten film om att kapa en diskussionstråd. Regi: "Nicklas Eriksson".

Anonym sa...

Snygg sammanfattning.
Det är ledsamt hur vi står ut med denna arrogansregering.

Marius S sa...

Finns det inga andra aspekter på lagen än integriteten? Om vi visste att de stora uppladdarna fick sitt straff hade ni då tyckt den var ok? Finns det inge som ser ett problem här? Upphovsmännen har inte rätt att bestämma över hur de vill att sin distribution ska ske. Det är ett problem.

Återigen har hybris drabbat sverige och folk sitter på största allvar hemma vid tangentbordet och tror att sisådär 5 miljoner personer kommer få kravbrev eftersom de laddat ner något. Så sorgligt så jag vet inte vad jag gör snart.

Sen kommer simpla piratpariet och piratebay.. som har KOMMERSIALISERAT iden med att sprida andras egendom gratis med sina åsikter och späder på rädslan.

Trist...

Hanna Wagenius sa...

Ricky; Jag tror man gjort vad man kunnat och hänvisar till http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_975327.svd

Marcus; Sätt för guds skull inte likhetstecken mellan mig och Centern. Det är förvisso mitt parti, men jag har ett rätt fint track record vad gäller att inte falla för grupptryck. Rekommenderar definitivt mig framför vattenmelonerna.

Nicklas Eriksson; Ja, eftersom jag är liberal tycker jag att varje tvång en människa utövar mot en annan är det vidrigaste som existerar. Attacken du refererar till har jag faktiskt inte hört talas om, då min tillgång till internet för tillfället är gravt begränsad p.g.a. flytt.

Marius Skogsstjärna; Jodå. Det finns den aspekten att upphovsrätten i sig inte är en legitim rättighet. Det diskuterar jag här, och jag lär få anledning att återkomma i ämnet.

Anonym sa...

Hur ställer du dig till Centern efter det här undrar jag?

linlasj sa...

Det är sorgligt. Speciellt oppositionens tystnad. De hade kunnat gör något annat. Än att vara tysta.

Å andra sidan tror jag att allt beror på lobbying, okunskap och oförmåga att begripa.