fredag, juni 13, 2008

Är du ett yttre hot, lilla vän?

Först och främst måste här lobbas för youtubes kanske bästa film. Mattias $vensson och Freddie har gjort ett jättebra jobb! Själv gråter jag till orginalet. Till den här bölar jag.

Personligen börjar jag känna att FRA-frågan kanske inte är helt avgjord ännu. Det kan bara inte vara så att alla riksdagens borgerliga ledamöter snällt tänker gå i koppel i frågan - allt för många av dem har, mig veterligen, en rejäl portion integritet. Lazlo Varga frågar, med rätta, varför de blev politiker. Jag tror det var för att de ville göra något rätt. I alla fall hoppas jag det.

För nog är det något allvarligt fel när svenska medborgare anses vara ett yttre hot mot... ja, faktiskt svenska medborgare. Lex Orwell är till för att avvärja yttre hot - genom att avlyssna just de som ska skyddas! Det är som om folkhälsomyndigheten skulle börja diktera hur mycket var och en får äta och hur mycket var och en ska motionera - för deras egen skull. Rena rama 1984.

Jag pratade i telefon med en riksdagsledamot idag, och förklarade det orimliga i att människor ska få avlyssnas utan att ens misstanke om brott föreligger.
- Men, svarade riksdagledamoten, varför skulle de vilja avlyssna någon som de inte misstänker?
Det undrar jag också. Om riksdagsledamöterna inte fått veta det, då är det banne mig allvarligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om många riksdagsledamöter inte vet vad det är de tänker rösta igenom. Jag undrar över hur det har gått till.

Anonym sa...

Men, svarade riksdagledamoten, varför skulle de vilja avlyssna någon som de inte misstänker?


Ja, just det!!! Om det finns en misstanke finns det massor av möjligheter tiöll avlyssning, buggning och tom husrannsakan.

FRA-lagen handlar uteslutande om att avlyssna resten av oss, vi som inte ör misstänkta!

Så varför i allsin dar vill de göra det? Jo, för att sälja informatione till NATO. FRA blir vårt bidrag till Echelon och Total information awarness program.

Sverige tvingas till detta av främmande makt! Det är en statskupp! En politisk ockupation!

Anonym sa...

"Jag tror det var för att de ville göra något rätt. I alla fall hoppas jag det"

När pengar och karriär ställs mot integritet så vinner de första.

Det går bra att hoppas annars kan man göra som jag, förbereda att flytta utomlands om Reinfeldt får som han vill. Bodde i en självutnämnd "landsflykt" när Socialdemokraterna regerade landet
men mu verkar det bli värre.

Anonym sa...

Vilken underbar film, jag grät och sen skickade jag länken till alla vettiga människor i min mailbox.

Det blir tyvärr inte sista gången ett parlament fattar vansinniga beslut av välvilja.