söndag, juni 22, 2008

Jag stannar. Nu jävlar!

Den 18 juni i år skämdes jag över att vara centerpartist (och värre blev det - fan, får han inte en offentlig ursäkt från Maud så ska partiet få se på annat). Det var dagen vår riksdagsgrupp bidrog till att den omtvistade FRA-lagen drevs igenom.

På grund av detta svek mot demokratin, mot yttrandefriheten, mot meddelarfriheten och mot integriteten står centern i skuld till det svenska folket. Partiet har därför en skyldighet att gå i spetsen för att driva igenom en ny grundlag som garanterar de fri- och rättigheter som nu lagligen kränks.

Jag tänker inte låta centern glömma denna skuld - men jag tänker göra mitt allra yttersta för att hjälpa partiet att återgälda den. Jag verkar vara allt annat än ensam. Det ligger i centerns natur att gräsrötter har mer att säga till om än i andra partier, och jag lovar, märks inte det i nästa val, då... Då vågar jag inte ens spekulera i vad jag tar mig till.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Klokt och pragmatiskt. Nu återstår att fråga sig hur du skall kunna påverka din och andras lokalorganisation. Man måste fundera över hur många röster som förlorats på detta. Finns risk för riksdagsrepresentationen för något av de mindre partierna?

Speciellt kan man komma ihåg att ungdomsröster inte växer på träd. De som är 18 år 2010 var 12 när denna sjuka idé kläcktes. Det är inte troligt att man kan skylla det på sossarna.

Under tiden kan man se var man kan komma med den kompletterande propositionen i höst. Utanför regeringsbunkern finns inte mycket stöd för detta, i synnerhet bland kärnväljare. Bunkern har nog förstått att det är en het potatis och att fotboll inte är tillräckligt skyl i nördarnas värld. Efter kompletteringspropositionen så finns alltid regleringsbrevet till FRA som har den nackdelen att den lätt kan ändras.

Sedan kan man försöka skaffa sig en bild av vad man vill uppnå. Antingen säger man att ingen avlyssning får äga rum eller så skafar man sig ett blygsammare mål. Ett sådans kan vara att man selekterar på IP-addresser redan i ISP:n och att operatören får rätt och skyldighet att vägra lämna ut data till illegitima spaningsuppdrag, till exempel sådana där ena parten är svensk.

Anonym sa...

Den som stannar måste inleda aktiviteter omedelbart för att få en ändring till stånd. Stannar man utan att göra någonting blir man delaktig i det man ville bekämpa. Vad hindrar centerpartister på gräsrotsnivå att kräva en extra riksstämma? Den stämman skulle inte behandla FRA i och för sig utan endast ha som sitt uppdrag att byta ut en massa olämpliga personer.

Anonym sa...

I höst röstar man också om trafikdatalagringen.

HAX: "Alla uppgifter om vem du ringt, vem som ringt dig, när detta skedde, liknande uppgifter om dina SMS och din e-post samt information om var din mobiltelefon befunnit sig vid olika tillfällen kommer att lagras och hållas tillgängliga för myndigheterna."

Det kommer av ett EU-direktiv som drevs igenom av Sverige på uppdrag av Bodström. Han ville ha det på europeisk nivå för att på så sätt lyfta ut det ur det demokratiska styrelseskicket. På det viset blir det nästan omöjligt för folket att avskaffa. Både alliansen och sossarna tänker rösta för förslaget.

Att det är ett initiativ från de svenska sossarna kommer inte hindra våra ledare att skylla på Bryssel. Journaligisterna kommer underdånigast gläfsa med och fylla spalten med trams.

Demokratiskt underskott?

Anonym sa...

Ta mig satan, en ungcenterpartist med lite guts? Har du ett familjeföretag att få i arv så att du inte behöver hänga upp dig på en politisk karriär som Johan Pettersson, Marie Wickberg och den mest ryggradslöse av dem alla, Magnus Andersson?

Fler såna som du, Hanna!

Hanna Wagenius sa...

Nicklas Eriksson; jag skulle inte påstå att vare sig Johan Pettersson, Marie Wickberg eller Magnus Andersson saknar guts och ryggrad, men alla tre står naturligtvis Annie och Fredrick närmare personligt än vad jag gör. Det får man ta med i beräkningen när man läser deras bloggar.

Anonym sa...

Ett tips för dig som ser till partiprogrammet i första hand. Kolla gärna på www.centeruppropet.se

Anonym sa...

"jag skulle inte påstå att vare sig Johan Pettersson, Marie Wickberg eller Magnus Andersson saknar guts och ryggrad"

Nähä, men det gör jag. Klart som fan att de saknar både guts och ryggrad när de inte vågar stå för vad de tidigare påstått att de tycker. Sånt organiserat kryperi för överheten har jag inte sett sen min tid som aktiv i SSU. Skönt att se att det är lika illa överallt i alla fall.

Anonym sa...

Skulle du bli riksdagsman kommer du kröka rygg du med. Det finns inga liberaler i riksdagen då denna styrs helt och hållet uppifrån. Bra blogg men du är verkligen ute och seglar i invandringsfrågan.
Roberth Ström
trolix@hotmail.com

Gun Svensson sa...

Detär alltid för tidigt att ge upp!

En vanlig $vensson sa...

Don't get mad, get even. Ja, varför inte? Det finns ju inga bättre partier så man kan lita gärna ta striden där man står. Men jag kommer inte att rösta på centern i nästa val efter det här.

Anonym sa...

Nu tror jag bestämt att jag gått och blivit lite kär. Principfasthet och politisk klarsyn är attraktiva egenskaper som kommer ta dig långt här i livet om du bara står fast vid dina övertygelser. Se till att hamna på valbar plats till 2010 så blir det förhoppningsvis riksdagen nästa.

Lycka till!

Hanna Wagenius sa...

Nicklas Eriksson; Vi kryper inte.

Anonym 9:10 AM; Då jag antar att Ni inte har någon som helst insyn om min ryggs skick ber jag er att inte fälla ogrundade kommentarer om den.
Sen är jag inte ute och seglar i någon "invandringsfråga" - jag är liberal. Det finns inte någon "invandringsfråga". Det finns en fråga om att öppna gränserna.

Mattias; Man ska aldrig säga aldrig, eller något. Jag kommer inte ge upp hoppet om att få värva din röst till partiet.

razorwire; Jag tackar för komplimangerna! Skriv dig i Jämtlands län och rösta, vettja! ;-)