onsdag, juni 18, 2008

Om det nu är av något intresse, längre

Länken till min debatt mot Ola Sundell (m) igår. Ungefär sjutton minuter in.

Ola Sundell tar för övrigt till ett gammalt Orwell-argument; ingen regering kommer kunna låta bli att införa total övervakning av medborgarna. Jag som hade önskat att den förutsägelsen skulle visa sig vara osann.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Länken fungerar inte, bara så du vet. Hoppas att allt är bra med dig. /Lina

Hanna Wagenius sa...

Nu ska den vara fixad! Tack!

Adam Tiwe sa...

Fyfan vad du borde sitta där istället för Annie.
Du har alltid varit Dagny.

Anonym sa...

Det är säker lite lättare för mig som aldrig sett mig som specifikt centerpartist. Jag är också frustrerad över vad som verkar vara allianspartiernas mystiska och hängivna kampanj för att förlora nästa val. Emellertid måste man, trots att det liggande FRA-förslaget nu med nödvändighet kommer sluta tämligen illa, konstatera att det inte fanns någonting våra vänner kunde ha gjort annorlunda som skulle ha förbättra läget.

En äktliberal hållning skulle bara indirekt resultera i att inrikesspionaget drevs igenom med oppositionens stöd om sex månader och utan våra vänners granskning. Jag hade en till försvinnande gränsande liten förhoppning att regeringen som mest skulle dra tillbaka propositionen men att de faktiskt skulle tillåta att den fälldes i en riktig votering har jag aldrig föreställt mig. Ingenting sådant har hänt sedan de riktiga personvalen avskaffades år 1905.

Jag vet att det alltäckande inrikesspionaget är både säkerhetsmässigt meningslöst och för alla liberaler motbjudande men vad vi behöver är att våra hårt ansatta vänner är kvar och arbetar; inte att de byts ut mot s-robotar.


Quis custodiet ipsos custodes!

Esse sa...

"Emellertid måste man, trots att det liggande FRA-förslaget nu med nödvändighet kommer sluta tämligen illa, konstatera att det inte fanns någonting våra vänner kunde ha gjort annorlunda som skulle ha förbättra läget."

Annie J och Federley hade kunnat gära en sak annorlunda.

Leva upp till sina påstått liberala ideal - som de gick till (person) val på. De valde att svika sina väljare för sin riksdagslön och sina förmåner.

De vek ner sig i direktsändning i en mycket välregisserad föreställning och splittrade därigenom det "nejblock" http://www.expressen.se/nyheter/1.1203681/sta-pa-dig-annars-gor-staten-det som hade STOPPAT lagen i stället för att rösta igenom den med kosmetiska förändringar 24 timmar senare.

Hade lagförslaget STOPPATS så hade den opinion - ja den FOLKSTORM som fullkomligen vällt upp de senaste dagarna fått fullt genomslag under flera månader fram tills dess att lagförslaget eventuellt kommit upp igen.

Och med tanke på opinionstrycket och vad väljarna från bägge blocken faktiskt visat sig tycka om lagen så ser jag det som ytterligt tveksamt om den över huvud taget hade varit politiskt gångbar att dra upp igen, oavsett blocköverskridande överenskommelser.

Så hade det kunnat bli. Om det inte varit för att två ryggradslösa hycklare vek ner sig när det verkligen gällde.

Dom hade inte kunnat göra något annorlunda säger du, Arthur?

Dom hade kunnat rösta NEJ!

Anonym sa...

Det är faktiskt inte slut än, käre esse - och därtill i många frågor. Vi behöver våra vänner.