måndag, mars 19, 2012

Det finns fan ryggrad i partiet ändå

Ikväll briserade nyheten att Fredrick Federley, riksdagsledamot för C i Stockholms stad och min föregångares föregångare på CUF:s ordförandepost röstar nej till implementeringen av datalagringsdirektivet på onsdag.

Det är förbannat stort och betyder väldigt, väldigt mycket för någon som jag, som valt att försöka arbeta inifrån för att stoppa Bodströmsamhällets framfart. Till och med Aftonbladets ledarblogg uttrycker sitt gillande.

Fredrick var en stor förebild för mig när jag började engagera mig i CUF. Typ det största som hänt i mitt då 17-åriga liv var när han, efter att jag varit uppe i talarstolen på CUF-stämman i Örebro och debatterat skolan, högg tag i mig och sa:
- Bra gjort!

På onsdag, efter omröstningen, kommer jag kunna återgälda det lite, med hela CUF i ryggen. Då är det min tur att hälsa "bra gjort" från djupen av mitt hjärta - och förhoppningsvis till fler än bara Fredrick. Jag hoppas att fler C-ledamöter följer hans exempel, ja, även ledamöter av andra partier som håller medborgarnas rättigheter högre än lite böter till EU.

Oh, och Fredrick - du kan räkna med CUF:s stöd i valet 2014.

8 kommentarer:

moarity sa...

Heja!

infallsvinkel sa...

Jag hoppas att du har rätt i din analys av Fredricks intentioner och ideologiska känsla, och inte blir besviken framöver.

Personligen tror jag att han fått grönt ljus av partiledningen att rösta nej. Och att han vare sig skulle fått grönt ljus eller röstat nej, om omröstningen varit jämnare i riksdagen.

Sorgligt att han kanske blir den ende centerpartisten som röstar i enlighet med politiken partiet gick till val på.

Och om centern inte fyller någon funktion i riksdagen, vet jag inte varför partiet ska finnas.

manen sa...

vi får hoppas att ryggraden hans räcker enda fram tills imorrn!

Anonym sa...

Kalla mig cynisk, men jag tror att han gör det för att han och partiet vet att det är "riskfritt", och han bara inte vill riskera att förlora sitt ansikte som "liberal" på samma sätt som han gjorde i FRA-frågan.

Centerpartiet är så jävla lömska och jag litar inte för fem öre på att de har något intresse att representera dig eller mig.

Jerker Montelius sa...

Det är bara spel för gallerierna.
Om så många centarpartister ändrar sig att förslaget faller så är jag beredd att ompröva min inställning.

Johan sa...

Antagligen har han fått ett OK av partiledningen att rösta nej. Även om han röstar nej, mot partiledningen, när alla andra röstar ja så är det långt ifrån att det finns ryggrad i c.

ANNM sa...

Jerker:

Så många centerpartister finns det inte eftersom socialdemokraterna kommer att rösta för.

Om Federley blir den enda centerpartisten som röstar mot datalagringen så kan CUF bli tvungna att i nästa val enbart stödja den riksdagsledamot som är mest känd för sitt svek i FRA-frågan. Det kan nog bli lite konstig stämning.

Christoffer Willenfort sa...

som många andra har konstaterat det är lättare att stå för en obekväm åsikt om man inte kan påverka.

Detta är spel för galerierna och minskar på inget sätt hans FRA svek.

återkomm då er riksdagsgrupp förler ert stämmobeslut och rösta MOT direktivet.