söndag, augusti 30, 2009

CUF får fint beröm

Jag har varit på ett alldeles underbart förbundsstyrelsemöte i helgen och varit utan Internet - men vad gör det? När jag kom hem hittade jag det här inlägget i RSS-läsaren, vilket hänvisar till en lång och illustrerande bloggpost om CUF:s utveckling av Erik Berg.

Vilken CUF:ares hjärta glöder inte lite extra när man påminns om att man övergett formuleringar som att "CUF förespråkar därför en styrd och ramplanerad ekonomi där de politiskt ansvariga instanserna riksdag, landsting och kommuner ges ansvaret för samhällsutvecklingen", utan istället stolta proklamerar att "Fri handel och en fri ekonomi leder till ökat välstånd" och "Varje missbrukad skattekrona är stöld från medborgarna och måste undvikas"?

För mig är det fantastiskt att ungdomsförbundet har vågat kliva bort från socialism och istället har blivit liberalismens främsta företrädare i Sverige. Jag blir extra varm inombords när jag tänker på att vi är ett förbund som kämpar för att minska världsfattigdomen och öka människors frihet - på bekostnad av klåfingriga politikers maktbefogenheter. Det är tamejfan vackert!

6 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Intressant att tolka det som beröm, det var verkligen inte meningen…

Samtidigt måste jag ju själv tolka det som beröm att en så vass politisk debattör som du hör till prenumeranterna.

Hanna Wagenius sa...

Björn Fridén; Nej, men det är ju bara att erkänna att det ändå blir beröm lite automatiskt. :-)

Men jag gör nog bäst i att bli lite mer smickrad över att man håller koll på mig från Alliansfritts håll än tvärt om ;-)

Sex Workers Rights Sweden sa...

Ja, det är vackert. Fick ni beröm också för ert motstånd mot sexköpslagen?

Ni som läser här, se gärna vårt senaste blogginlägg mot lagen. Vi börjar just i detta läge samverka med de europeiska sexarbetar-
organisationerna, så att sanningen om lagen äntligen kommer på bordet.

Bengt sa...

Centerns ungdomar skulle ut och åka och ingen hade de som körde.
Än slank de hit, och än slank de dit
och än slank de ner i dike
Nu har CUF slunkit ner i det nyliberala högerdiket.

Det är bra och nödvändigt att de politiskt ansvariga instanserna riksdag, landsting och kommuner ger ramarna för den fria handeln och fria ekonomin, det leder till välstånd, för alla.
Den nyliberala ideologin leder förr eller senare till att hela samhället kör ner i diket.
På 70- talet kanske CUF var lite väl långt ute i en naiv vänstersväng, men dagens högersväng är minst lika naiv och ohållbar.

Chief sa...

Quote:
"Den nyliberala ideologin leder förr eller senare till att hela samhället kör ner i diket."

Fakta eller spekulation kan man ju fråga sig. Det verkar som att någon missuppfattat en del om CUF och deras politik.

Alkanen sa...

Finns det några bra exempel på när frihandel har kört samhället ner i diket? Jag kan inte komma på ett enda, men hur många exempel som helst på hur regleringar och vänsterpolitik har kört samhället så långt ut över avgrunden att miljontals människor dött.