tisdag, november 11, 2008

IPRED - upp till bevis!

Att Alliansen vill satsa på bloggarna och vilka hinder som ligger ivägen antar jag att de flesta har klart för sig. Frågan har istället länge varit om partisekreterarna har någon susning om det. Deras första verkliga chans att bekänna färg dyker nu också upp - det går under namnet IPRED.

Alldeles oavsett att upphovsrätten står i motsats till äganderätten så är det otroligt korkat att ge privata polisiära befogenheter.

Det uppges att Alliansen är villiga att se över det förslag som nu ligger. Schlingmann säger till SvD att det handlar om "hur man kan hitta en lagstiftning som värnar upphovsrätten, men som samtidigt inte kriminaliserar en hel ungdomsgeneration".
Ja, Schlingmann, är det vad det handlar om så är det bara att visa det. Jag skulle gissa att ni inte har så många chanser att vinna tillbaka liberalerna, så det är lika bra att börja.

4 kommentarer:

projO sa...

Jag har inga som helst förhoppningar om att dom ska göra något vettigt av det här. Det är ju fint att några uttalar sig, Karl Sigfrid är en förebild, men när det väl kommer till kritan så vet vi ju vad som händer så här tänker jag inte höja så mycket som ett ögonbryn innan faktiskt beslut är taget.

Anonym sa...

hemskt är att herr Schlingmann inte verkar vara medveten om att kriminaliseringen redan ägt rum. Den illegala fildelningen har varit just illegal under ett antal års tid. Detta är ungefär lika illa som när Beatrice Ask slänger ur sig att, i och med att det ska skötas civilrättsligt, så slipper känslan av kriminalisering. Jag känner mig gladeligen kriminaliserad då alternativet är att bli stämd på en årslön för att någon tror att om jag inte laddat ner så hade jag självklart köpt.

Lars-Erick Forsgren sa...

Civilrättsligt,,, hm, vilken fint.

F.ö. låt oss inte gå vilse i teknikaliteterna - och inte heller ge IPRED-maffian (förlåt Lars G, det är bara ett så träffande uttryck, trivs du bättre med maffialiknande-IPRED-anhängare?)
rätt betr vilka som protesterar,
läs

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/11/ska-inte-ungarna-lra-sig-att-betala-fr.html

Anonym sa...

PRED lagen är i egentligen mycket värre än FRA lagen.
FRA är åtminstone en myndighet men att låta privatpersoner och företag vara poliser. åklagare och domare samtidigt är direkt vidrigt.

Musik/film industrin tänker inte dra in massa folk till åtal utan de kommer att skicka utpressningsbrev till tusentals svenska familjer. Rena maffia metoderna.

En IP adress är inget bevis. Det bevisar inte att en viss person har laddat ner något. En dator kan också vara “smittad/kidnappad” av virus eller av andra datorer som laddar ner.
Inte nog att man har fått virus i datorn man får också ett utpressningsbrev (tack Per Gessle).

Om någon själ din bil och kör ihjäl någon ska man då anklaga den som äger bilen för mord ?

Regeringen måste skärpa sig !