fredag, september 25, 2009

Knappnytt sågar sexköpslagen

En annan Hanna får idag statuera exempel på en verklig liberal i sexköpslagsdebatten när Knappnytt nu tar tag i frågan.

10 kommentarer:

Kapten Kalas sa...

Serverad med en stor rykandes het kopp lolz :P

Anonym sa...

Fyfan vad knappnytts humor är kass. Men håller med förstås..

Riccardo D'Aquino sa...

Nja, ska man verkligen ha rätt att göra som man själv vill?

Ja, den som vill vara prostituerad ska givetvis ha all rätt att vara det - oavsett orsak!

Anonym sa...

Den här gången har de verkligen lyckats!

Andreas Kent Eriksson sa...

Såg den igår, vi den andra Hanna, en av få gånger knappnytt gör ett ordentligt, seriöst, ställningstagande. Kul.

Knulla djur och horor, röka hasch och sälja njurar, för vi är liberaler! ...

Chief sa...

@Andreas

Håller med, detta var bra.

Fri sa...

Lite tragiskt bara att nu när knappnytt bakat in politiska budskap som ungarna behöver, då ligger tittartalet på < 10.000, till skillnad från de första videosarna som ligger på långt över det tiodubbla antalet... Bah.

Hur som helst, det där avsnittet var väl inte det bästa, men knappnytt är utmärkt satir. Det behöver inte vara svårare än att namedroppa mer eller mindre obskyra referenser i rasande takt för att det ska vara roligt :)

Orwell sa...

Förmodligen många som tycker ungefär såhär, men som är livrädda för att öppna munnen och få tokfeminiserna på halsen.

Ligor som låtsas sälja sex, men sen rånar eller utpressar kunden har ju avslöjats flera gånger, senast för någon månad sedan.
Om jag inte minns fel så är utpressning ett ganska allvarligt brott, skulle man påpeka detta för någon av de troende skulle säkert svaret bli "torskarna får skylla sig själv" .
Vad de då underförstått menar är att det är okej med grova brott om de förhindrar lindriga brott(!) ungefär som att ha Hells Angels typer som övervakar snatteri i butiker, ser de någon snatta ger de honom en rejäl omgång i preventivt syfte.
Sen finns det ju faktiskt möjligheten att någon som egentigen inte alls varit ute för att köpa sex övertalats med foten-i-dörren-teknik, och sedan rånats/utpressats -vem är det då som är offret?

Amerikansk polis har, med hårda metoder, jagat både säljare och köpare i decinner. Trots detta är prostitution i USA en blomstrande industi, så då kan man fråga sig varför enbart förbjuda köp skulle vara en sådan succe...

Anonym sa...

Tvärtom är det inte så att man blir påhoppad av feminister om man yttrar sig till fördel för prostitution vilket vissa här vill göra gällande, utan att man blir påhoppad av antifeminister om man vågar vara kritisk emot prostitution...Jag själv blev uthängd med namn/stalkad för att jag uttryckte vissa kritiska åsikter mot den nyliberala idén om att "man ska få göra vad man vill med sin kropp". Observera då att det är en idé man kritiserar, inte människas rätt att uttrycka en sådan. Det är oerhört bekvämt att fortsätta måla ut "radikalfeminister" (finns det någon sådan aktiv i debatten öht?) som aggressiva som skadar andra, och inte se den oerhörda aggressivitet i de egna leden, som mystiskt uppstår så fort någon vill diskutera frågan ur ett icke-liberalt perspektiv. Jag upplever en fruktansvärd aggressivitet hos prostitutionsförespråkare och en oförmåga att diskutera sakfrågan ur alla delar, alltså andra än det oerhört snäva " man får göra som man vill, liksom". ALLA konskevenser av att ha en tillåtande attityd till sexköp.
För övrigt undrar jag varför signatur Riccardo d´Aquino använder argumentet att det ska vara tillåtet att prostituera sig. Det är det ju redan.
Vore ju bättre om ni erkände att ni propagerade för sexköp, för det är ju det som är förbjudet.

Anonym sa...

Men av någon anledning tror jag att ni känner på vad det får för konekvenser att driva "horfrågan" ur ett torskperspektiv...Alltså vända på kuttingen och ropa på mäns rätt att köpa sexuella tjänster av kvinnor. Därför för ni över fokus på "horans frivilliga val" eller hur?