söndag, juli 09, 2006

Alltid denna jävla vinkling

Det är lite tjatigt när SVTs nyheter alltid ska ta upp moderaternas avsaknade miljöpolitik. Ja, de suger, men om Alliansen vinner valet så har de i alla fall världens äldsta och Sveriges största miljöparti med sig, och jag lovar att Maud kommer att åtgärda algblomningen. SVT borde istället prata om sossarnas avsaknade välfärdspolitik. Bläddrade nyss i en folder i vilken de skriver (jag citerar): "Och därför skapar vi nya jobb. Vi gör det genom satsningar på företag, på utbildning, [...] genom plusjobb för långtidsarbetslösa och praktikplatser för arbetslösa akademiker."

Plusjobb skapar inga jobb, det är pysselsättning. Och visst är praktikplatser bra, men man måste få ut något av dem. Om så många akademiker är arbetslösa, bör man verkligen ta in fler på högskolan då? Bör man inte först försöka skaffa fram jobb till dem man redan utbildat?
Och sossarna, satsa på företag? Ledsen Persson, men det har vi inte sett något av.

Vi har över 140 000 arbetslösa ungdomar idag. I en högkonjuktur. Det tycker inte socialdemokraterna är något problem, trots att arbetslösheten bland unga är högre idag än den var under krisåren i början på 90-talet.
Det är inget problem.
Vi behöver bara avsätta Persson.

1 kommentar:

Magnus Persson sa...

Väl rötet!