fredag, september 17, 2010

Ett hedrande omnämnande

Det börjar dyka upp lite röstförklaringar i bloggosfären nu. Att Johan Ingerö väljer en ung kristdemokrat lär väl knappast förvåna någon. Mattias Svenssons val gör mer ont i hjärtat men Fredrik Westerlund tycker jag gör ett väl övervägt och bra val.

Det är dock Johan Norbergs inlägg som gör mig som mest lycklig. Inte bara för att han fattat vad ett minskat stöd för Centerpartiet skulle riskera att skicka för signaler, utan också för att han meddelar att jag är den kandidat i landet som ligger närmast hans åsikter. Det är stort - och oerhört smickrande. Nu får jag mest hoppas på att han har många läsare och åsiktsfränder här uppe i länet. Jag är i alla fall helt trygg med att hans kryss kommer att gå till någon av centerkandidaterna i Stockholm som förtjänar det.

11 kommentarer:

LeoB sa...

Det är kanske hedrande, jag vet inte.

Jag blir i alla fall nyfiken och söker lite på din blogg. (Och på några av de andra Norberg rekommenderar.)

Märkligt nog har jag svårt att hitta något alls om "försäkringskassa*", "utförsäkr*", osv.

Jag får intrycket att de här mycket verkliga problemen som skapats av den borgerliga alliansen inte är intressanta. Under er värdighet kanske? Inte intressanta ur ett liberalt perspektiv?

Eller har ni kanske helt enkelt för mycket att göra för att sätta er in i de frågorna?

Anonym sa...

Arrrgh. Hur kunde jag glömma dig, den bästa av kandidater? Lycka till i vilket fall.
Mattias $

Lolita of the Classics sa...

'Ello!
Minns du mig? Gick just med i CUF, och tänkte att jag lika gärna kunde skapa en blogg. Har skrivit ett första inlägg om varför jag valde att gå från mp till c (bloggdesignen får jag jobba på imorgon). Cheers!

Anonym sa...

Jag kryssade Hanna Wagenius, men ångrade mig lite direkt efteråt då jag kom att tänka på att folk som flyttar till stockholm blir stockholmare. :(

Nåja, det kommer väl fler val.
/D

Hanna Wagenius sa...

LeoB; Finns nu ett rykande färskt inlägg om saken. Men du har rätt i att det inte ligger i mitt primära politiska intresseområde.

Lotten; Såg det och har länkat till det också - hoppas det är ok! Lär ses någon gång framöver! :-)

Anonym 3:51 fm; Blir stockholmare? Knappast.

Min själ är från fjället, där min själ stannar kvar
Min själ är från fjället, där bäckarna far
Där bäckarna far och öringen vakar
Min själ är från fjället, vad min kropp än försakar

Farväl nu till fjället, farväl oh! du nord!
Förfäders hemvist, min själs hemmajord!
Farväl nu till skogen, till myr och till å
Min själ är från fjället, varthän jag än gå

... som jag brukar säga när jag känner mig en smula poetisk.

Caspian Rehbinder sa...

Apropå hedrande omnämnanden: Jag citerade just dig på min blogg, och omnämner dig som min absoluta favoritcenterpartist. Heja liberalismen!

Ohly tycker att staten är demokratin.

Liberala Morris sa...

Att Johan Ingarö röstar på KD tycker jag är väldigt märkligt. Speciellt då han hänvisar till taktiska överväganden b.la då risken att komma under fyra procent inte är aktuellt längre för kd:s del. Han borde valt Magnus Andersson i sthlms län istället då han är mycket mer liberal. Däremot har jag inga invändningar mot valet av Sara Skyttedal om man nu ändå ska rösta på KD, kallar sig visserligen inte liberal men är det när det gäller familjens frihet, sätta dit grovt kriminnela och arbetsmarknadsfrågor. Dessutom ganska trevlig, det lilla jag pratade med henne en gång för tre år sedan på ett seminarie på retorikkursen på Södertörns högskola.

Att Mattias Svensson valde MP kom som bomb och är ett väldigt stort svek mot alla liberala kandidater som kämpar om riksdagsplats i motvind i de etablerade partierna och även mot Liberala partiet. Det blev heller inte bättre av att läsa hans röstförklaring. Utan bara ännu mer obegripligare särskilt när man läser kommentarerna och hans svar på NEO-bloggen. Men det innebär ju inte ett svek från hans radikalkapitalistiska ideal som han själv tror på, så länge han är noga med att betona alla fel hos miljöpartiet.

Fredrik Westerlund anser jag gjort det bästa valet tillsammans med Johan Norberg. Hade själv valt Johan Hedin som både står för en stark ekonomisk och personlig frihet om ja bott kvar i stockholm stad.

Anonym: 3:51 fm vad spelar det för roll om Hanna kommer att bli stockholmare ? det är väll ändå hennes åsikter och vad hon genomför som är det väsentliga.

Hanna;: på ett sett måste jag redan säga att du e stockholmare, då det låter som det i de debatter jag sett där du e med ;)
Tappade du din jämtländska dialekt när du började plugga i Uppsala ?
skön liten vers om fjället:)

Sen ang mitt röstval. Det blev Annika Beibom tillslut i riksdagsvalet. Hade ett halvtimmeslångt samtal med henne i Nordstan här i Götet igår. Hon var både trevlig och mycket mer liberal än jag trodde. Gillar speciellt hennes bra balans i frågor som Barnporr och fildelning. Dvs barnporr på riktiga barn ska va förbjudet och straffa dem som medverkat. Men samtidigt att tecknad barporr ska staten inte lägga sig om någon sitter och kollar på ( även om man personligen kan tycka det är sjukt). Sen vad gäller fildelning så vill hon att upphovssrättsskyddat material inte ska få laddas ner utan tillstånd av upphovsmannen ( som jag står för men som jag vet väldigt många nyliberaler/liberaler har olika åsikt om man ens kan ha rätt till) ,em samtidigt markera att IPRED-lagen är totalt fel väg att komma åt problemen utan nya marknadslösningar som spottify är bra lösningar.

Sen avskaffande av sexköpslagen och samtidigt vilja att de som har sex med ett trafficing offer ska dömas för våldtäckt, avkriminalisera lätta droger och (kan även tänka sig tygre) också hör till höjdpunkterna. Sen ett väldigt starkt pathos i FRA-lagen och en intressant lösning att behålla systembolaget paralellt med att man har licencierade butiker och lokalproducerade vingårdar, ungefär som med apoteksmonopolet. Personligen skulle jag ju förstås avskaffa själv bolaget också.

Men summasummarum verkade hon väldigt liberal i de personliga livstilsfrågorna.

I Västra Götalandsregionen kryssade jag din CUF kamrat Andreas Dahlberg. Han verkade vettig då jag pratade med honom i en valstuga och ville iaf liberalisera mycket kring kollektivtrafiken b.la med reklamfinansiering.

I Göteborgskommun blev det ett parti som jag absolut inte kunde tänka mig långt innan valrörelsen. Men för att det överhuvudtaget ska kunna bli maktskifte krävs det att att så många partier som möjligt kommer in i fullmäktige. Blev då en taktikröst på Kd :P fast han jag kryssade i, Martin Hellström verkade ju inte va så dålig. t.ex jobba för att förenkla för bygglov, sälja ut delar av allmänhyttan, sälja tomträtter till lite rimmligare priser än vad kommunen har idag för flerbostadshus och småhus och längre öppetider på krogen men samtidgt göra staden tryggare med mer stadsvakter.

Anonym sa...

Kom du in?

/D

Anonym sa...

Tycker Hanna att en anarko-kapitalist har en plats i Centerpartiet? Isåfall är jag intresserad av att gå med er.

Anonym sa...

Attans, synd att jag inte kände till dig innan valet. Då hade du kanske fått min röst. Nu blev det istället en röst på klassiskt liberala partiet.

Anonym sa...

Se till att det går att dra av för vägreggad fyrhjuling på skogsfastighet, det var av någon anledning inga alls som gick till val på det i år heller utan det var ju som vanligt vård, skola och omsorg.
Skissa upp ett manus eller vad det heter på hur en sådan lagändring kan se ut och lägg upp här i bloggen.
/D