tisdag, oktober 28, 2008

Kårfum, del II

Alltså, det hände inte så mycket intressant. Vår motion röstades ner, surprise, surprise. Det enda jag kan uppbåda något genuint engagemang för är fikat.

För det första har vi en policy som säger att allt fika ska vara ekologiskt och fairtrademärkt. Därför får vi ingen skinka på smörgåsarna.
Japp. De fikaansvariga tycker det är för jobbigt att leta efter ekologisk fairtrademärkt skinka. Alternativ till svettig ost finns bara inte.

För det andra kostade kvällens fika fyrtiofem kronor per person.
Nu kan man ju tro att vi för de pengarna fick en varsin mastig baguette med härlig fyllning. Så är inte fallet. Vi fick 10 x 5 x 1 cm stora smörgåsar med en ostskiva (som sagt, inte ens ett alternativ till ostskivan) och ett par grönsaker på. Till det kaffe eller thé.
Fyrtiofem spänn.

Var det någon som ville veta vad kåravgiften går till?

3 kommentarer:

Cripp sa...

Ja det är ju lätt att ha en massa policies om fair trade och ekologi när man själv inte står för notan.

Det är så in i helvetes typiskt.

Fattas bara att någon utbrister att det är häftigt att betala kåravgift..

Anonym sa...

Å herre gud! En gång i tiden var jag aktiv i Uppsala teknologkår (numera Uppsala teknolog- och naturvetarkår -- alltjämt en studentförening och inte i lagens mening en studentkår). Vi var flera i den ganska pragmatiskt lagda tekonologkårssvängen som redan då (sent 1990-tal) var hjärtligt trötta på den politiska sandlådan på Övre Slottsgatan, med för mycket politiskt modesnack och för lite verkstad. Jag var en av dem som drev på för att UTK (sedermera UTN) skulle bryta sig ur Uppsala studentkår. Nu blev det aldrig så, utan istället utlovades en decentralisering av kåren. Sedan dess verkar den politiska lekstuga som irriterade oss ha blivit ett helt nöjesfält för låtsaspolitiker med för stor tillgång till andras pengar...

Jag är fortfarande övertygad om att jag hade rätt då, men cynikern i mig undrar om det kanske inte var lika bra att UTK/UTN förblev en intresseförening: att inte vara en formell studentkår kanske var det som gav oss utrymme att driva en fungerande kårverksamhet, utan att själva ta ut någon medlemsavgift.

Anonym sa...

Jag har också varit inblandad i Uppsala teknologkår och vad jag minns brukade våra fullmäktigefika gå på ca 600kr för 40-50 personer. (Dvs < 15kr/pers)

Nog för att matpriserna har ökat de senaste åren men priset verkar inte rimligt...