onsdag, augusti 22, 2012

Momssänkning gav resultat

Den sänkta krogmomsen, som Centerpartiet drev igenom i regeringsförhandlingarna, har gett resultat skriver Dagens Industri. Fler lediga jobb och en högre tillväxt än resten av ekonomin. Det ligger ju nära till hands att småle lite över alla de förutsägelser om att det skulle vara bortkastade pengar från statens sida att sänka momsen - inte bara för att det ju liksom inte är statens pengar från början, utan också för att det visst visade sig ge resultat.


Men det är klart, nu kommer det säkert att komma en massa klagomål på att de nya jobben inte är tillräckligt fina, tillräckligt många eller tillräckligt något annat. Så brukar det ju vara - som om vi inte behöver en variation av jobb, som om inte varje jobb betyder väldigt mycket, framförallt för den som kommer från längre arbetslöshet. Haters gonna hate.

1 kommentar:

e sa...

Vilka nya jobb? Menar du korttidsanställningarna som ökat med 1,9%? Eller lever du i tvärtomland och menar de med 4,3% minskade fasta anställningarna. Kanske menar du minskningen på 2,6% när det den totala sysselsättningen i hela restaurangbranchen?
Hur mycket blev intäktsbortfallet egentligen? Storleksordningen miljarder känns bekant på något sätt.

Det vore kul om du kom med ett enda sant ord någon gång ibland. Bara som en utmaning liksom...