måndag, januari 16, 2012

Jösses, Juholt

Jag befinner mig på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. (Går att följa med ljud och bild här.) För mig som ärligt talat inte varit som mest insatt i just försvarspolitiken så här långt handlar det till väldigt stor del om att lära mig.

Någon som också borde ta tillfället i akt och lära sig, eller åtminstone lära sig att kolla upp grejer, är visst Håkan Juholt. Försvarsreformen antogs förra mandatperioden, och då är det är ju lite pinsamt att antyda att den drevs igenom med hjälp av SD.

Dessutom förklarade han också i sitt tal att krisen vi upplever beror på oreglerade finansmarknader. Det är ju lustigt, med tanke på att en av många bidragande orsaker till kraschen 2007 var att USA hade en reglering som tvingade banker att ge bostadslån till människor som inte var kreditvärdiga. Att vi sedan befinner oss i den situation vi gör idag hänger ju samman med dels långvarig överbelåning och statligt spenderande.

Lägg till att han också menade att Ryssland inte längre styrdes av en ideologi, utan av kapitalismen, samt att han både anser att försvarsreformen är underfinansierad och inte ser vare sig minskningar eller ökningar av försvarsbudgeten framför sig.

Plötsligt känns det mer befogat och mindre elakt att ordet "Juholtare" utsetts till nytt ord av Språkrådet.

---

Uppdatering: Och plötsligt känns det än mer befogat.

1 kommentar:

Viper sa...

Haha, underbart inlägg!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150465658831540&set=a.10150297807841540.329978.702561539&type=1

PS: nyss skickat friend request till dig på fejjan.

Petter N