tisdag, oktober 21, 2008

Hur tänkte de då?

Jag blev påkörd i måndags. Själv klarade jag mig undan med ett par skrubbsår, med cykeln är det värre. Den såg OK ut när jag kikade på den, men det visar sig att bakdäcket har böjts. Eftersom jag trodde att jag kommit undan med blotta förskräckelsen bad jag aldrig om förarens kontaktuppgifter, något som uppenbarligen är dumt så här i efterhand. Trots att jag helst gör upp med honom i godo har jag varit tvungen att göra en polisanmälan. Anledningen? Jag har bara de två första bokstäverna från registreringsskylten, och när jag ringer till fordonsregistret förklarar de att deras söksystem är uppbyggt så att man måste ha hela registreringsnumret för att ens kunna göra själva sökningen. Det är uppenbarligen bara polisen som kan gå in i registret och leta när man misstänker brott.
Min fråga är alltså; varför i hela friden har man ett värdelöst söksystem hos fordonsregistret? Tror man att det på något vis minskar risken för integritetskränkningar? Kan någon förklara för mig?

2 kommentarer:

fyra hjul är bättre sa...

Jag tror att bilregistret mest är till för att skicka p-böter till folk. Dessutom är det oslugt att cykla i urbana miljöer. Min vakenhet räddar livet på en med egenpåhittade trafikregler försedd våghals varje dag. Ibland ger de mig fingret som tack.

Hanna Wagenius sa...

Fyra Hjul Är Bättre; Jag håller med om att det faktiskt är många som cyklar helt galet, men vill ändå påpeka att jag inte cyklade efter påhittade regler i måndags, och dessutom försöker uppträda artigt när bilar t.ex. stannar vid övergångsställen. De ohyfsade människor som pekar finger kan gott få ett tillbaka.