tisdag, februari 10, 2009

1900-talet ringde, de vill ha tillbaka sitt skräckscenario

Okej, det börjar bli löjligt nu. Lex Orwell är genomklubbad. IPRED kommer med största sannolikhet att innebära enorma kränkningar av den personliga integriteten. Och så det här: Datalagringsdirektivet.

Bråkar din fru ofta med dig och hävdar att du inte ringde och sa att du skulle bli sen till middagen? Tja, vi kan inte säga exakt vad du sa, men vi vet att du ringde hem kl. 17:03 och att någon svarade den där eftermiddagen för ett och ett halvt år sedan. Undrar du om du skickade de där mailen i slutet av arbetsdagen? Ingen fara, vi har datan. Är du rädd att du inte bara lyckades skicka pinsamma fylle-sms i lördags, och dessutom lyckats radera dem, görandes det omöjligt för dig att be om ursäkt? Problem solved. Du skickade tre till nummer X, tjugofyra till nummer Y (säker på att du har lagt ner henne, verkligen? För det verkar lite intensivt...) och ett till Z.

1984, anyone?

HAX | Mårtensson | Johanna Nylander | Christian Engström

6 kommentarer:

Hans J sa...

Och ännu mera vidrigt:

Det finns mängder med folk som gottar sig i detta. Sådana som oskyldigt tror att "staten är god", sådana som faktiskt tror att man är trygg om man har "rent mjöl i påsen".

Andra gottar sig i andras olycka. Pyromaner, djurplågare, sådana som i sin egen hjälplöshet och förtvivlan får viss ro i att andra "också lider". Där motviljan mot övermakten förbyts i ett "if you can't beat them, join them".

Vi ska visst förvandlas till masochister - ALLIHOP!

Anonym sa...

Liberal liberal LIBERAL Regering!

Tidsoptimist sa...

Kan inte annat än hålla med om det du skriver. Visst hade det varit toppen om det faktiskt fungerade och hjälpte till att gripa brottslingar och annat pack.
Nu blir det som vanligt de vanliga oskyldiga som på ett eller annat sätt kommer få ta smällen (högre kostnader för operatörerna= högre kostnader för slutanvändaren).

Kan ha fel men när det gäller t.ex. kopieringsskydd på spel så är det lättare för den som crackar sitt spel att få spelet att fungera än den som äger en original-skiva. Supportforumen är fyllda med personer som har problem på ett eller annat sätt. Har till och med hört talas om skivor som har splittrats i läsaren.

Erik Josefsson - kandidat till Europaparlamentet (v) sa...

Regeringen ska låta bli att implementera och istället vänta på att kommissionen stämmer. Då kommer Sverige att 1) vinna 2) förändra världen.

Fråga är hur vi övertygar regeringen om att datalagring är ett dyrt, farligt, inneffektivt och olagligt sätt att bekämpa brott med?

morrison sa...

Usch, nu måste jag betala för musiken jag laddar ner ;)

Hanna Wagenius sa...

Hans J; Ja, något måste det ju vara med människor som är för skiten...

Anonym 5:30 PM; I wish!

Tidsoptimist; Jag har ingen aning om vad som gäller spelskivor, men tackar för medhållet!

Erik Josefsson; I wish!

morrison; Ehm, inte riktigt vad debatten handlar om.