måndag, februari 11, 2008

Trångsynt om prostitution

DN Kultur verkar sakna faktagranskare för tillfället (har inte läst sidan så länge att jag kan avgöra om det är ett permanent problem eller inte). Först ljuger de om Johan Norberg, och i dagens kommentar uppvisar de ett pratkfullt oförstående. Kajsa Ekis Ekman skriver först att hon är fullständigt ointresserad av att föra en debatt om sexköpslagen, eftersom detta enligt henne är ett steg tillbaka nu "när vi kommit så långt". Hon hävdar också att sexköpslagen handlar om att straffa de som köper sex - och ja, det är syftet, men vad är konsekvensen? Ett förstärkt horstigma, en sexmarknad som pressas under jord och en mer utsatt situation för de prostituerade. Ekman talar också om för oss att en fransk kvinnogrupp vid namn Choir nyligen gjort en undersökning som visar att den svenska lagstiftningen skulle vara bäst på att minska prostitutionen. Jag höjer mest på ögonbrynen. Det var då mer än vad som framkom socialstyrelsens rapport Kännedom om prostitution 2007 - vad vet man i Frankrike som vi i Sverige inte fått reda på?
Eller är det så att man på Feministiskt Forum väljer ut vilka rapporter som ska få utrymme? Jag lutar mer åt det hållet.

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Jag sökte efter den där kvinnogruppen på Google men hittade absolut ingenting. Deras slutsatser var dock i sanning sensationella, med tanke på att polisen i Socialstyrelsens stora undersökning i december 2007 rent ut erkände att de inte hade en aning om hur många prostituerade som finns i Sverige.

Anonym sa...

Bloggpost om DNs artikel:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/02/bstsljare-utmlar-malm-som-europas.html