lördag, september 13, 2008

Lugnande från fp om PKU

Folkpartiet går idag ut och säger nej till att polisen ska få tillgång till PKU-registret. Man verkar dock vilja göra undantag för extrema fall i stil med tsunamikatastrofen. Sådant kan ju diskuteras - och framförallt borde man låta alla som finns med i PKU-registret godkänna det först. Värre är dock de ord som kommer ur Ralf Hedins mun. Han är tillförordnad chef för polisavdelningen på Rikspolisstyrelsen och hävdar att det ibland kan finnas ett större intresse av att få en person identifierad än att hålla sig till registrets ändamål.

Vems intresse är det vi pratar om? Uppenbarligen inte det intresse som tillhör dem som finns i PKU-registret. Nej, deras blodprov är tydligen allmänna, och allmänhetens intresse är att få fast bovarna. Kollektivet över individen. Det är en vidrig mentalitet.

För övrigt begärde jag utträde ur PKU-registret i början av juli månad. Är det någon där ute som har koll på hur lång tid sådant här faktiskt får ta?

3 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, redan för två veckor sedan klargjorde Hägglund att det inte blir fråga om att ge polisen tillträde. Folkpartiet slår in öppna dörrar som vanligt. http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=71&dtyp=frs&rm=2007/08&dok_id=GV121557&nr=1557
Som när "liberalerna" trycker på avstår eller nej utan att gå upp i talarstolen först i FRA-debatten.

Jesper sa...

ANg. PKU så begärde vi utträde ur registret för barnens räkning i början av juni och fick bekräftelsen på att proven är förstörda i förra veckan. Det tar litet tid, det var ju en tiodubbling eller så av antalet ansökningar om att få slippa vara med.
/Jesper

Nilsson sa...

Självklart skall alla fast boende i Sverige lämna blodprov och registreras, grova brott dvs med fleråriga fängelsestraff skall kunna ge polisen möjlighet att söka efter en gärningsman i dessa register.
Sunt förnuft helt enkelt, så tröttsamt med det liberala geschäftet som förfäktas i dagens svenska partier.