fredag, juni 13, 2008

Är du ett yttre hot, lilla vän?

Först och främst måste här lobbas för youtubes kanske bästa film. Mattias $vensson och Freddie har gjort ett jättebra jobb! Själv gråter jag till orginalet. Till den här bölar jag.

Personligen börjar jag känna att FRA-frågan kanske inte är helt avgjord ännu. Det kan bara inte vara så att alla riksdagens borgerliga ledamöter snällt tänker gå i koppel i frågan - allt för många av dem har, mig veterligen, en rejäl portion integritet. Lazlo Varga frågar, med rätta, varför de blev politiker. Jag tror det var för att de ville göra något rätt. I alla fall hoppas jag det.

För nog är det något allvarligt fel när svenska medborgare anses vara ett yttre hot mot... ja, faktiskt svenska medborgare. Lex Orwell är till för att avvärja yttre hot - genom att avlyssna just de som ska skyddas! Det är som om folkhälsomyndigheten skulle börja diktera hur mycket var och en får äta och hur mycket var och en ska motionera - för deras egen skull. Rena rama 1984.

Jag pratade i telefon med en riksdagsledamot idag, och förklarade det orimliga i att människor ska få avlyssnas utan att ens misstanke om brott föreligger.
- Men, svarade riksdagledamoten, varför skulle de vilja avlyssna någon som de inte misstänker?
Det undrar jag också. Om riksdagsledamöterna inte fått veta det, då är det banne mig allvarligt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om många riksdagsledamöter inte vet vad det är de tänker rösta igenom. Jag undrar över hur det har gått till.

Anonym sa...

Men, svarade riksdagledamoten, varför skulle de vilja avlyssna någon som de inte misstänker?


Ja, just det!!! Om det finns en misstanke finns det massor av möjligheter tiöll avlyssning, buggning och tom husrannsakan.

FRA-lagen handlar uteslutande om att avlyssna resten av oss, vi som inte ör misstänkta!

Så varför i allsin dar vill de göra det? Jo, för att sälja informatione till NATO. FRA blir vårt bidrag till Echelon och Total information awarness program.

Sverige tvingas till detta av främmande makt! Det är en statskupp! En politisk ockupation!

Anonym sa...

"Jag tror det var för att de ville göra något rätt. I alla fall hoppas jag det"

När pengar och karriär ställs mot integritet så vinner de första.

Det går bra att hoppas annars kan man göra som jag, förbereda att flytta utomlands om Reinfeldt får som han vill. Bodde i en självutnämnd "landsflykt" när Socialdemokraterna regerade landet
men mu verkar det bli värre.

Anonym sa...

Vilken underbar film, jag grät och sen skickade jag länken till alla vettiga människor i min mailbox.

Det blir tyvärr inte sista gången ett parlament fattar vansinniga beslut av välvilja.

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園