måndag, december 10, 2007

Någon måtta får det vara!

Min före detta förbundsordförande och numera en av mina favoritriksdagsledamoter, Fredrick Federley, har fått utstå misshandel - helt enkelt för att misshandlarana ansåg att bögar var farliga för samhället. Som om det inte vore nog så ska han nu också skylla sig själv och dessutom skämmas. Han skulle nämligen förstått att när han tar en "blatte" och sig själv i försvar genom att säga att våld är idiotisk så hoppar fulla killar på honom. Därför är det hela enligt bloggen Paradigm ett PR-trick.

Eftersom det uppenbarligen finns åtminstone en person som tänker så här känner jag för att ta det säkra före det osäkra och bemöta det. Jag gör det enklast med en fråga: SKA MAN LÅTA BLI ATT FÖRSVARA SIG VERBALT NÄR DET MEDFÖR EN RISK ATT BLI MISSHANDLAD?! Skulle Fredrick hållit käften och låtit killarna trakassera honom och korvkioskskillen?

Det är lite samma resonemang som vissa för när de inte vill att homosexuella ska få adoptera; ungen kan ju bli mobbad. Det kallas för felaktig problemfokusering. Problemet är ju inte att ungen har homoföräldrar, problemet är ju mobbarna. I Fredricks fall är ju problemet inte att han står på sig, utan att killarna misshandlar honom.

Även Bloggen Bent är förbannad. Det är fan dags att homofobi slutar vara norm i Sverige!

2 kommentarer:

nicklas eriksson sa...

Bloggen heter Paradigmo, inte Paradigm.

Hanna Wagenius sa...

Nix. Adressen är visserligen paradigmo, men titeln på bloggen är Paradigm.