måndag, december 03, 2007

Yippie!!

Imorse vaknade jag till nyheterna på SVT, som inledde med att berätta att Chávez förlorat. Venezuelas folk röstade nej till hans föreslagna grundlagsförändringar. Ja, låt mig erkänna att jag brast ut i ett glädjerop. Grattis, Venezuela!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, gratis sjukvård och utbildning är ju verkligen dåligt. 6 timmars arbetsdag likaså. Möjligheten att expropriera privata företag och införa ekonomisk demokrati är förkastligt! Grattis borgarmedia!

Hanna Wagenius sa...

"There is no such thing as a free lunch" - Friedman. Med tanke på vilka ekonomiska konsekvenser expropriation och "ekonomisk demokrati" medfört så är det nog bra att de inte smäller till med en arbetstidsreglering ovanpå.

tjena sa...

Vissa blir lätt mörkrädda för Chavez. Men om man vill vara en konsekvent demokrat så går det inte att svälja propagandan som antidemokraterna sprider. T. ex att det skulle vara oförenligt med demokratin att Chavez återväljs till presidentposten så många gånger som venezolanerna vill!
Tydligt är att sedan Chavez vann sitt första presidentval så ha venezolanerna fått tillfälle att rösta om varje förändring som föreslagits.
Folket får hela tiden chansen att välja. Till skillnad från Sverige där strategiska beslut som drabbar Sveriges grundlag genomförs bakom ryggen på det svenska folket (läs EU-konstitution).
Vilka av dessa låtsademokrater klagade på när Helmut Kohl satt 16 år vid makten, eller när Thatcher och Mitterand klamrade sig kvar vid makten?
Demokrati är bra så länge högern och näringslivets toppar nöjt frodas. Men om folket väljer “fel”, det vill säga vänstern, då är det fritt fram med CIA smorda kupp planer. Snacka om högerns moraliska haveri!

Anonym sa...

av allt att döma är du en svartsjuk människa och det här är inget annat än skadeglädje. Typisk av folk som njuter av andra människors lidande och bejakar folkmordet av indianerna.

Hanna Wagenius sa...

"tjena", det är knappast enbart det faktum att ha ska kunna väljas om hela tiden som skrämmer mig - det är det i kombination med att han genom förslaget också getts rätten att godtyckligt stänga ner mediakanaler och spärra in folk utan att vare sig tala om vad de är anklagade för eller ge dem en rättegång.
Anledningen till att man inte protesterar vad det gäller människors långa maktinnehav i t. ex. Tyskland är att i dessa länder finns tryck- och yttrandefrihet. Det hade Chávezs förslag eliminerat.
Sen kan man ju klaga på EU om man vill, men vi har trots allt valt att vara med. I en (tada!) folkomröstning.
Således är det inget moraliskt haveri hos högern. Venezuela hade fått rösta ja om de ville - men då hade de fan fått skylla sig själva också.

Anonym sa...

Din världsbild gör mig mörkrädd Hanna. Yttrandefrihet till varje pris? Vad försöker du uppnå egentligen? skulle ditt ego uppfyllas av en riksdagsplats, eller måste du bli minister innan du är nöjd?

Fader, förlåt henne ty hon vet inte vad hon gör.