måndag, december 10, 2007

Svenska liberaler satta i husarrest på Kuba!

Liberala Ungdomsförbundet meddelar idag tre av deras medlemmar är satta i husarrest på Kuba. LUF:arna är där för att stödja Damas de Blanco, en organisation för kvinnor vars makar och söner fängslats på grund av sina politiska ställningstaganden. Både DN och SvD uppmärksammar saken, och Gudmundsson samt Ingerö kommenterar det hela.

Personligen är jag lite bestört. Rättssäkerheten på Kuba verkar vara som bortblåst. Hur skulle det sett ut om Sverige under valrörelsen förbjudit exempelvis CUF:s samarbetsorganisationer att komma till hit? Så fort människor blir särbehandlade av staten enbart på grund av politisk åskådning är det demokratiska samhället hotat. Kuba borde egentligen, med sitt anseende, inte ha råd med sådana här fadäser, så min fråga är; vad fan har hänt?!

2 kommentarer:

pepo sa...

kul att stödda terrorister, haha

serval sa...

Vad har hänt?

Tja, eftersom den kubanska oppositionen inte kan ställa upp med mer än några huvuden varje gång de demonstrerar tyckte väl LUF att det var en bra idé att skicka några naiva 20-åringar till Havanna för att förstärka oppositionen.