onsdag, januari 27, 2010

Centerpartiets framtid i en blogglista?

Politometern har nu släppt listan på de mest inflytelserika centerbloggarna. Det är en sjukt intressant lista, inte bara för att jag når en hedrande tiondeplats, utan också för att jag tror att den speglar partiet och vilken framtid vi går till mötes.

Efter att snabbt skummat igenom topp femtio så gör jag bedömningen att en klar majoritet utgörs av sådana som jag skulle kalla för yngre människor. (I politiska sammanhang, mind you.) Första och andra plats innehas av CUF:s före detta respektive nuvarande förbundsordförande.

Internet kommer att spela en allt större roll i politiken framöver, det är jag övertygad om. Nästa generation centerpartistiska makthavare har fattat detta och med andra ord redan skaffat sig ett inflytande.

Uppdatering: Magnus Andersson exemplifierar föredömligt, naturligtvis.

9 kommentarer:

Gurra G sa...

Jo, absolut. Ni yngre börjar skaffa er inflytande. Men det spelar ju ingen roll så länge som ni ändrar inställning så fort ni får makten. Jag menar inte dig nu, du har inte nått dit än. Men till exempel Annie och Federley som kommit in i riksdagen som unga, men så fort de hamnat där agerar helt i linje med åldermännen och skiter fullständigt i internet och integritet och röstar för både FRA och IPRED så fort partipiskan viner. Makten blir viktigare än ungdomliga insikter. Karl Sigfried är en annan i ett annat parti som hamnat i det facket. Jag kan bara hoppas att de inte får stå symbol för er nya unga som snart ska få chansen. Jag hoppas att ni på ett modigare sätt vågar stå upp mot partipiskan än vad Federley gjorde. Lycka till! Jag sätter mitt hopp till er. De nuvarande "unga" i riksdagens borgliga läger har redan förlorat mitt förtroende.

Helen Törnqvist sa...

Grattis till tiondeplatsen! Du är en duktig bloggare. Lycka till även i fortsättningen. Mvh /Helen

Hanna Wagenius sa...

Gurra G; Lite väl kollektivistiskt att döma ut alla unga baserat på vad ett par stycken gör, eller hur? Man får heller inte glömma att de som kommer nu är "andra generationen", och förhoppningsvis starkare i sin ideologi. Jag kan då lova att jag är det.

Helen; Tusen tack! Och stort lycka till med kampanjandet både till riksdagen och kommunfullmäktige!

Frontalkrock sa...

Kul med yngre politiker.
Men varför separeras alldrig ungdomspartierna från dom gammla stofilerna?

I stort sett alla av dom få bra saker som genomförts politiskt dom senaste år tiondena kommer ju i grunden från unga partier.

Makten växer i takt med senildemensen.
(I många fall även lönen.)

Kraxpelax sa...


Den banala dumskan.

CarlB sa...

Inflytandet hänger mycket på hur ofta man uppdaterar sin blogg. Då nappar även media. Ser framemot fler inlägg fran din sida, Hanna.

Simon Palme sa...

Hej Hanna,
byt gärna länk till min nya blogg, enannanpalme.blogspot.com

... och grattis till plats 10, men längre upp ska du :)

Erik sa...

Synd bara att Centern inte kan förändra ett dugg i Sverige. För att riva upp de socialistiska tendenserna som finns i alla riksdagspartier krävs en revolution. Minst. Eller att landet körs rakt in i total missär och korruption, vilket är på god väg att hända.

Anonym sa...

Allmän kommentar: "Jag har aldrig förstått varför det skulle vara mer demokratiskt att alla är allas slavar än att ingen är någons slav."

För att då är det inte demokrati, utan anarki (i ordets ursprungliga bemärkelse).