tisdag, januari 12, 2010

Att göra kön avgörande för att göra kön irrelevant funkar inte

Så kom då äntligen beskedet från regeringen om att man lägger ner kvoteringen i den högre utbildningen. Det är välkommet och egentligen ett vansinne att det fått pågå alls.

Att det fått pågå står dock klart. Enligt Centrum för Rättvisa, som drivit det uppmärksammade veterinärutbildningsfallet, är det över 5 000 personer som drabbats bara under 2009. Och jodå, det har skett i jämställdhetens namn. Tanken var ju någonstans att en jämnare könsfördelning skulle vara bra för jämställdheten i samhället. Sen råkade visst majoriteten av alla högskolestuderande vara kvinnor - och vips! så blev det inte riktigt som man tänkt sig.

Högskolekvoteringen är ett typexempel på när man glömt varför vi vill ha jämställdhet. Man har glömt att det är för att könet ska vara irrelevant för möjligheten att läsa vidare efter gymnasiet. Att göra könet till en avgörande faktor ser säkert fint ut i statistiken, men jämställdheten måste finnas på individnivå för att vara något att ha. Ett femtio-femtio-samhälle har ingenting med jämställdhet att göra, för jämställdhet är inte statistik. Det är verkliga människor som inte diskrimineras.

Alltså, vi tar det en gång till. Om man inte vill att könet ska vara avgörande för vilken utbildning man skaffar sig, kan man inte hindra människor från att skaffa sig utbildning för att de tillhör ett visst kön.

Läs också: Mårten Schultz, Amanda Brihed, Hans Egnell och Annie Johansson.

7 kommentarer:

Andreas sa...

Vil påminna om att vårat kära ungdomsförbund är för positiv särbehandling i skolan (såvitt jag kan minnas).

Hanna Wagenius sa...

Jag försökte få bort den skrivningen redan 2007, du får väl göra en insats nu ;-)

Frontalkrock sa...

Enligt min mening har ordet jämnlikhet perverterats.

Jag kan ha fel, men är inte själva poängen med jämnlikhet att alla ska dömas på lika vilkor?

Då är ju frågor som kön och ras ovidkomligt!

Att man sedan kvoterar in ett par kvinnor och folk med annan rastillhörighet är inte jämnlikhet, det är dummhet!
Allt för att lätta samvetet...

hans sa...

Avskaffandet av kvoteringen är en vidrighet i sig. Den skulle inte ens finnas från allra första början. Varför avskaffa kvoteringen här och sedan införa den för diverse bolagsstyrelser? Jo det är för att män tycks gynnas i högskolefallet! Enligt feministiska principer är kvinnan alltid underordnad och utsatt och män alltid förövaren. Därför ska kvinnor ta över all makt. Naturligtvis ska män förpassas bort från samhället så att de inte kan göra någon mer skada.

"Utbildningssystemet ska öppna dörrar – inte slå igen dem i ansiktet på studiemotiverade unga kvinnor, skriver Tobias Krantz"

http://www.dn.se/opinion/debatt/positiv-sarbehandling-pa-hogskolan-avskaffas-1.1025168

Han är helt okänslig för faktumet att unga killar får allt sämre betyg. Det är inget problem. Varför görs inga insatser för att hjälpa unga killar att bli studiemotiverade? Svavet är för att feminister inte vill att män ska längre komma fram. Läs denna artikel frå Sydsvenskan så förstår ni vad den underliggande trender handlar om. Män ska manipuleras ut från samhällslivet för att sedan förintas! Allt enligt SCUM manifestet som tydligen många feminister rättar sig efter.


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sa-utrotar-vi-mannen_398951.svd

Feminismen är vår tids mest destruktiva hot i Sverige.

hans sa...

Mer bevis på att det endast är kvinnor som ska ha hjälp och stöd. Se annonsen från Actionaid, bli fadder till en flicka. Pojkar kan då följdaktligen svälta ihjäl?

http://www.actionaid.se/

Feministen Hillivi Wahl stödjer denna åsikt och propagerar för den i Metro.

http://www.metro.se/2009/10/12/40193/hillevi-wahl-ge-bistand-bara-till-kvi/

Hur många feminister ska man behöva lifta fram för att man ska förstå hur destruktiv feminismen är och en stark producent av hat, rädsla och segregation?

För att inte tala om hur kvinnoförnedrande feminismen är Så här säger Liza Marklund om kvinnor:

"Så här är det: Alla kvinnor som INTE är feminister är antingen okunniga, ointresserade eller dumma i huvudet. Det finns faktiskt inga andra förklaringar."

Hur kan man dumförklara kvinnor? Kan inte en kvinna bilda sig en egen politisk uppfattning?

Inte enligt feminismen...

Anonym sa...

Blanda inte ihop kvotering och positiv särbehandling, det är olika begrepp

Albin K sa...

Åh, slutklämmen är så slagkraftig och självklar. Politisk argumentation när den är som bäst, som den alltid borde vara. Jag hoppas att C försvinner för gott, men jag hoppas att du blir kvar!