fredag, april 25, 2008

På rätt väg för oss (c)tudenter

Jag fick månadens studiemedel idag. Därför tänkte jag börja det här inlägget med att tacka alla arbetande, skattebetalande människor där ute. Tack! Det är väldigt snällt av er! Nu är det inte lika tomt i plånboken längre.

Centerpartiet berättar idag om två åtgärder de vill se för oss studenter. Dels vill vi höja studiemedlet med en femhundring - och även om jag generellt sett är skeptisk mot bidrag, så får jag erkänna att det vore trevligt att befinna sig över fattigdomsgränsen, rent principiellt. Dessutom kanske man skulle ha råd med något annat än ett studentrum på 19 kvadrat med tillhörande korridorskök av något undermånlig kvalitet.
Vad viktigare är, dock, är att vi förklarar att fribeloppet måste fasas ut. Det är, vilket påpekats, inte särskilt fritt. Snarare tvärt om. Något av det värsta är dessutom att de beräknas i terminer - vilket innebär att i princip allt man som student tjänar under sommaren räknas till höstterminen. Att sedan försöka skrapa ihop lite extra julklappspengar kan innebära att man i själva verket går back.

Centerpartiet släpper dessutom hemsidan framtidsdialogen.se idag. Gå in och påverka!

3 kommentarer:

Blogge Bloggelito sa...

Öh, det finns ingen anledning att säga tack för ett ockrat lån, något du bittert kommer att få erfara den dag pengarna ska tillbaka in statskassan med erforderlig överränta och CSN:s tolkningsföreträde in absurdum i tvistefrågor…

Robert sa...

Tacka inte skattebetalarna, tacka socialdemokraterna! Utan dem hade din utbildning varit stängd för snorungar till högavlönade eftersom du inte fått något studiemdel och du hade fått betalat dyra pengar för din utbildning!

Studiemedel och gratis högskola så alla oavsett plånbok får samma möjlighet till utbildning, en investering både för dig och för samhället. Inget sköt dig själv och skit dig andra som ditt nyliberala parti står för.

Hanna Wagenius sa...

Blogge; Åhjo. Man tackar för det man får låna, även om man måste lämna tillbaka det sen.

Robert; Nu ska vi se, jag ska alltså tacka dem som satt det i system att ta människors pengar istället för att tacka dem som vänligt nog står ut med att få sina tillgångar konfiskerade? Ologiskt.