fredag, oktober 19, 2007

Vad i hela friden håller de på med hemma?

Hemma i Härjedalen håller man som bäst på med att chockhöja avgifterna för kommunens krögare. Anledningen, enligt Gottfrid Jonsson (s), är att man tar ut "full kostnadstäckning". Min farbror, Karl-Arne Wagenius, som inte bara driver wärdshuset i Hamra (Sveriges penthouse, om någon undrar) utan som också är ordförande i Härjedalens Hotellförening, förklarar att ingen miljöinspektör har synts till på tre år. Ändå ska han och de andra näringsidkarna, för vilka vi har att tacka för turistboomen, ska betala 3 000 kronor mer per år. Fullständigt absurt! Skärpning, kommunen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men fan 3 000 kronor är ju inte så jävla mycket på ett år.
Speciellt inte när man driver en resurang.

Mattias Andersson sa...

Taget ur luften: Styrs Härjedalen möjligen av sossarna...??? Det är i alla fall en klassisk sossepolitik som demonstreras i detta avseende. Dock så är det kanske inte alltid beloppet i sig som provocerar den enskilda företagaren. Det är mer vansinnet att klämma åt småföretagarna och inte ge någonting för det. En skälig kompromiss vore ju att endast fakturera tillsynsavgift när tillsyn verkligen har skett.

Hanna Wagenius sa...

anonym;

Det är 250 kronor MER i månaden som ägaren kunde gjort något vettigt med istället. Som det ser ut nu går många alltså och betalar för en kontroll som inte genomförs. Dessutom kan man visa på negativa effekter av det här i Åre, där man infört samma system.

Mattias Andersson;

Pinsamt nog samregerar centern och sossarna, så jag hade inte förväntat mig något sådant här.