onsdag, oktober 03, 2007

Nu får det vara nog!

Det finns tre saker jag skulle vilja ta upp idag. Det första är min vikt. Jag har precis köpt en våg och det visar sig att jag väger 48,4 kilo, vilket ger mig ett BMI på 18 - vilket, åtminstone enligt Wikipedia gör mig till underviktig. Här krävs förändring. Projekt Hamburgare kommer gå av stapeln nästa vecka.

Det andra är SSU. Att skita ner efter sig på det här viset är fan inte acceptabelt. Att det dessutom handlar om "högt uppsatta SSU:are" gör det bara värre. Självklart bär de själva ansvaret, men när toppen gör på det här viset när de representerar sitt förbund visar på ett ohälsosamt klimat inom SSU. Jag fattar att Guteland inte vill dras in i det, och i ärlighetens namn är hennes enda uppgift (som visserligen är mycket svårare) att städa upp de skitiga attityderna inom förbundet, inte att stå till svars för de där idioterna.

Det tredje är Larz Danielssons utspel i Expressen. Han har vissa bra poänger. Vattenkraftsåterbäringen är en av dem. Det är enorma mängder kraft som norrland pumpar neråt i landet och det är fan dags att ta betalt för det.
Däremot är Aktsams flytt inget som regeringen kan skyllas för. Vad ska de göra, smälla upp en lag som förbjuder företag att flytta? Jag tror att lösningen snarare ligger i att skapa ett gynsamt företagsklimat.
Sen tycker jag det här med dokusåpan "Allt för byn" verkar vara jääääfligt häftigt och jag är riktigt ledsen över att jag inte har tillgång till trean.

Till sist vill jag också bara nämna att min farbror, Conny Wagenius, är nominerad till Guldstjärnan hemma i Härjedalen för årets serviceperson, något jag tycker han gjort sig förtjänt av!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men du Hanna, kom ihåg angående hamburgarna, vad Dessan brukar säga: Det som inte syns utanpå finns inuti! Går allt bara bra annars då? Kramar Emma

Hanna Wagenius sa...

Det är därför jag tänkte förära Studenthälsan med ett besök också :)
Annars är allt bra, jag lovar att du också skulle älska den här stan!