onsdag, april 18, 2007

Den här världen vill inte ta ansvar - men de vill ha makt

Det här är ju absurt!

Jag var redan igår kväll upprörd över att några tar sig friheten att moralisera över vad andra väljer att lägga sina pengar på (efter att ha sett ett avsnitt av dr. Phil, som vanligtvis är bra), och nu imorse sitter man i soffan i Gomorron Sverige och påstår att det är fel att spendera ett privat budgetöverskott på en väska.

Ursäkta, på vilket vis är det fel?

En av dem som var emot det drog upp en massa om att "den gamla överklassen" tycker att man ska spara pengarna, medan den andra, som tydligen författat en bokom saken som jag missat totalt, tyckte att det var skamligt.

Skamligt? Det är väl för f*n deras pengar!

"Hur blir det med dem som inte har råd att köpa handväskor för 30 000 då?", frågade man. Jaa, de får väl gå utan. Det är ju inte precis så att man dör utan en dyr handväska. Man oroade sig också över att det skulle bilda olika grupper i samhället. Inte en av gästerna tog upp att livet faktiskt är ens eget ansvar, och att om man så desperat vill vara med i handväskegänget får skaffa sig ett högavlönat jobb. Man kan ju inte precis kräva att de ska umgås med en.

Angående dr. Phil-avsnittet kan nämnas att jag faktiskt trodde att han var för.. tja, moraliskt korrekt, för att påstå att det är modellbranschens fel att unga kvinnor sväler sig själva.

Jag har alltid beundrat modeindustrin eftersom den är den enda konstnärliga bransch som fattat att man måste tjäna pengar på sin konst om man vill kunna leva på den. Alltså, de ger vad konsumenterna efterfrågar.

För tillfället efterfrågas s.k. "ultra thin models". Gillar man det inte; efterfråga det inte. Men kom för guds skull inte här och säg att andra inte får efterfråga det! Om unga flickor inte kan se skillnaden mellan verklighet och fiktion så beror det på att någon har slagit i dem att det inte finns någon skillnad. Om de svälter sig själva för att nå upp till ett "ideal" - var i h*vete är deras föräldrar?
Att ge modebranschen skulden är ett groteskt och avskyvärt sätt att försöka avsäga sig ansvaret för sina barn.

Man säger att designers och agenter och andra har sagt åt modeller att de måste gå ner i vikt om de vill ha ett jobb. Innebär viktnedgång en allvarlig hälsorisk så är det bara att byta yrke. Men neeeeej då, för då kommer folk med "moraliska" pekpinnar och säger att det här är flickornas dröööööm, de vill ju det här, men kan inte bara säga åt dem att det är omöjligt, några profithungrande designers borde inte få stå ivägen.
Förlåt mig, ursäkta, godmorgon och välkomna till uppvaknandet; alla kan inte bli modeller. Det är lika naturligt som att alla inte kan bli professorer i matematik eller trädgårdsmästare. Sluta slå blå duster i ögonen på dessa unga tjejer och förklara för dem att alla är olika och har olika förutsättningar och talanger. Kan man inte bli modell kan man garanterat bli något annat. Har man äpplen så sitter man inte och surar för att man inte har päron. Om man nu inte är allergisk mot äpplen. Men då får man väl sälja dem och köpa apelsiner istället.

Förresten; SVT hävdade imorse att den största anledningen till att företag förlägger produktion i länder i "östvärlden" är att tjäna pengar. NO KIDDING!!
Herre gud alltså. Vad fan tror de?

Inga kommentarer: