tisdag, april 17, 2007

Vilka rättigheter kan folk ta sig egentligen?

Pär Nuder lär aldrig sluta förvåna mig. Han står, i TV, och påstår att Alliansens politik är orättvis, och i samma andetag säger han att rättvisa, det är att ta de pengar som andra har tjänat ihop och redan skattat på - åtminstone om det är så mycket att han kan kalla det förmögenhet.

Det är fan inte konstigt att dagens unga är som de är, att skadegörelse och våld är vanligt långt ner i åldrarna. Inte konstingt att barn tror att man får göra vad man vill med andra och andras egendom när landets finansminister (eller nå ja, före detta finansminister) står och säger att det är moraliskt legitimt - till och med moraliskt korrekt - att stjäla från folk så länge det är i folkets namn.

Som ett led i detta kan man se Sverigedemokraternas svårigheter med att hitta lokal till årsstämman. När unga människor från t. ex. AFA (som säkert tror att de menar väl men inte inser att de inte gör det) bombhotar konferenslokalerså skänker man bort martyrskapets gloria, och låter (sd) klaga på att de inte blir behandlade med respekt.

Alla har rätt attt bli behandlade med respekt. Att deras åsikter inte är det hör inte till. Vi har mötesfrihet i Sverige - men de verkar inte fatta att det är tack vare den och tack vare att vi andra accepterar den som de vår lov att hålla sina egna antidemokratiska möten.

Inga kommentarer: