tisdag, september 08, 2009

Blogge Bloggelito

Det finns vissa bloggar som hör till de första man rekommenderar, vissa bloggar man går in och kollar när RSS-läsaren pajat, vissa bloggar känner man helt enkelt för. En av dessa bloggar har nu gått i graven - Blogge Bloggelitos Regeringsblogg.

Blogge var en sådan där fantastisk bloggare som inte bara tog i saker, han grävde upp dem, dissekerade, smakade, stack sönder och slängde upp framför oss. Han var orädd, hans inlägg genomtänkta, hans idéer avgörande och hans språk fantastiskt. Han stred. Vad fan, när jag drivit igenom ett slopande av sexköpslagen i CUF och inte riktigt hade varesig ork eller tid så tog han helt enkelt över kommentatorsfältet och svarade alla som inte fattat. Jag minns fortfarande hur genuint glad och stolt jag var när jag hamnade i hans bloggroll, hur aproligt det var när han länkade till något av mina inlägg och jag erkänner gärna att jag levde rätt länge på att han kallat mig "babe".

Blogge var den coola killen från gymnasiet kombinerat med intelligens, retorik och mod. Sett till enskilda bloggare var han definitivt en av mina största inspirationskällor och är den som varit allra bäst på att provocera fram en vända till i tankegången, fått en att ifrågasätta, värdera om.

Blogge Bloggelito är värdefull - tro inte det bullshit som står på den länkade sidan. Därför är det lite mer än lovligt mycket "fuck you"-känsla blandat med sorgen. Hela hans gärning, översuddad av ett farväl. Damn it, Blogge, we need you. Jag börjar till och med skriva cheesy på engelska. Kom tillbaka!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fan också :'(

MTG sa...

Tragiskt, en del av hans texter var verkligen klockrena. Synd bara att det inte verkar gå att få tag på Blogges texter i något arkiv eller liknande.
Det blir stora skor att fylla för dig ;)

Kraxpelax sa...

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1701097/hemliga-planen-sank-lonerna

http://skyddsrummet2.blogspot.com/

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1701097/hemliga-planen-sank-lonerna

http://skyddsrummet2.blogspot.com/

Albin K sa...

Blogge är så jävla saknad. Trots att namnet på bloggen inledningsvis fick mig att rygga tillbaka så kapitulerade jag snabbt inför den sakliga politiska analysen och den kompromisslösa hållningen. Det är den enda anledningen till att jag numera vågar kalla mig liberal, nästan utan att skämmas. Jag tror inte jag är ensam om att ha blivit både influerad och utbildad och jag tror att Blogge fullständigt underskattar både sin popularitet och sitt inflytande. Hans röst behövs om vi någonsin ska få ordning på det här landet, hoppas att han inser det! Tills dess litar jag fullständigt på dig Hanna.

Orwell sa...

Blogge gone men Isabella back, i alla fall tillfälligt
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5783590.ab

Chief sa...

En tår fälls för Blogge. Vi ses på nästa arena.

Anonym sa...

Blogge is back. http://blogg.tianmi.info/

Anonym sa...

Det enda Blogge tillförde var mer skit i soporna som fritidshallick.

Tobbe

B. sa...

Det som fascinerade mig mest med Blogge var hans förmåga att finnas överallt samtidigt. Jag minns för några år sedan när hans kommentarer fanns i varenda blogg jag följde. Vi var inte alltid överens, men hans energi var smittsam.

Anonym sa...

Blogge Bloggelito var inget annat än en fritidshallick som gapade och skrek som en liten sur småunge så fort ingen annan höll med.Många sopor som är borta från nätet nuförtiden och det är ju bara så hiiimla positivt.

SS