onsdag, september 19, 2012

FRA, Säpo och Rikskrim

Om någon till äventyrs skulle undra vad jag tycker om att regeringen lägger en proposition om att Säpo och Rikskrim ska få tillgång till FRA:s signalspaning så kan jag meddela att jag tycker likadant nu som jag tyckte när förslaget först dök upp. Det suger.

2 kommentarer:

Ivo Serentha and Friends sa...

My compliments for your blog,I invite you in my photoblog "photosphera"

CLICK PHOTOSPHERA

Greetings from Italy

Marlow

Anonym sa...

Du tycker att det suger. Vilken betydelse har det? Min gissning är att de berörda myndigheterna redan idag överskrider sina lagliga befoghetenheter och snokar överjävligt mycket oss medborgares privatliv.

Och problemet är inte bara myndigheternas sjuka övervakningsiver. Det är inte bara storebror man ska ifrågasätta utan också "Bror Duktig" i form av exempelvis Expo, journalistsniffare och vänsterextrema forskare som Mattias Gardell och andra anarkister, trotskister och kommunister som verkar i samma genre.

Myndigetsbevakningen är en sak om de anställda vid myndigheterna har lite vett och sans. Dock misstänkter man ju att de påverkas stark av i diverse extremistiska forskare och "grävande journalister" med tveksamma frihetliga ideal. "Bror duktig" tror jag är ett betydligt större hot mot fiheten än "Storebror".