torsdag, december 16, 2010

Elias lämnar

Det ska fan till innan man vaknar ur bloggkoman.

Elias Giertz meddelar idag att han lämnar politiken.

Jag tycker att det Elias råkat ut för i form av hot och anklagelser är alldeles vidrigt, men jag förstår och respekterar hans beslut. Det ska inte behöva ligga på honom att hantera all den skit som kastas.

Däremot är jag förbannat arg på de människor som utsatt honom för kränkningarna. De har berövat oss i CUF mycket engagemang, och politiken många kloka idéer. Jag är också rädd för att det har berövat Elias själv mycket. Att vara engagerad i politiken kan faktiskt vara riktigt roligt - ja, när man inte blir trakasserad, förstås.

Elias säger själv att det inte bara varit hoten som gjort att han valt att hoppa av. Eftersom han faktiskt är en fantastiskt begåvad ung man har har också fått en möjlighet att använda sin förmåga i andra forum. Det är åtminstone något att vara tacksam för.

Jag kommer personligen att sakna Elias. Han är en oerhört bra, ung kille. Skulle han vilja komma tillbaka till politiken kan har räkna med att Centerrörelsen står med öppna armar. Just nu får vi helt enkelt nöja oss med att önska honom lycka till med vad han än tar sig för.

2 kommentarer:

Elias Giertz sa...

Hanna!

Jag har inte sett detta inlägg förrän nu, men ack vad fint det är.

Min tid i CUF har varit helt fantastisk. Jag har lärt mig oerhört mycket och jag har dig att vara tacksam för mycket. Du har varit en oerhört stor inspirationskälla och en stor förebild i alla möjliga avseenden - både politiskt men också i dina värderingar privat.

Jag hoppas verkligen att vi både hörs och ses i framtiden. Säg till när du är i Stockholm någon gång om du vill ses! :)

Många kramar!

Hanna Wagenius sa...

Elias,

du bör inte räkna med att jag försvinner någonstans, dig kommer jag nog alltid att ha koll på på ett eller annat sätt. Kul att du skriver för Nyheter24!

Du har varit en stor inspiration för mig också, och jag är säker på att du klarar vad du än tar dig för - och så hoppas jag att jag får se dig i politiken framöver igen!

Kramar
Hanna