fredag, maj 19, 2006

(s) har ingen koll

Min käre allianskamrat Mattias Grängzell har upplyst mig om att sossarna har skickat ett helt papper fyllt med lögner till småföretagare i Jämtlands län. På pappret står det bland annat så här: "Högeralliansen vill höja din arbetsgivaravgift med upp till 122 280 kr!". Eeh?? Sen när?

Alliansen vill se till att det blir billigare att anställa genom att sänka arbetsgivaravgiften. Jag saxar ur den gemensamma budgetpropositionen:

"Allians för Sverige föreslår att arbetsgivaravgiften exkl. pensionsavgiften slopas förföljande servicetjänster: Bilverkstäder, motorcykelhandel inkl. reparationsverkstäder, reparationsverkstäder för hushållsartiklar och personliga artiklar, restauranger, barer och pubar, personalmatsalar, cateringföretag och centralkök, städföretag till den del det inte utgör kostnad i näringsverksamhet, trafikskolor och serviceföretag. Alliansen avser att löpande pröva denna avgränsning i syfte att se om listan bör utökas. Kostnaden beräknas uppgå till ca 3,5 miljarder kronor 2007.

Därtill föreslår Alliansen att:
Arbetsgivaravgiften exkl. pensionsavgiften slopas 2007 för personer som fyllt 65 år.Kostnaden beräknas uppgå till 0,3 miljarder kronor 2007."

Man fortsätter med att säga att det inte på tjugo år har startats så många företag som nu. Det är samma sak som nät Persson säger att ungdomsarbetslösheten sjunker: Vi befinner oss i en högkonjuktur!! Klart att det ser bra ut då! Problemen kommer när lågkonjukturen återvänder. Jag blir galen, sossarna tänker antingen inte alls långsiktigt eller så inför de smyg-planekonomi (skulle arbete vara en rättighet? Hur i helskotta skulle det gå till?). Lika bra att avsätta dem. Det har varit rött i Sveriges korsning lite för länge. Låt oss växla till grönt och Centerpartiet!

Inga kommentarer: