tisdag, maj 30, 2006

Det här med feminism

Linda Skugge har som bekant slutat kalla sig feminist, på grund av alla negativa konsekvenser av det. Personligen tänker jag inte sluta förrän definitionen är ändrad i SAOL.

Linda skriver i sin senaste krönika om att unga tjejer ska hålla sina politiska sympatier "jääävligt hemliga". Eeh?! Hur ska det gå till? Ska de låta bli att kräva lika lön för lika arbete? Ska de leende ta hand om allt hushållsarbete hemma? Ska de ignorera att de blivit våldtagna, för, hallå, det vore ju feministiskt att göra en polisanmälan?! Hur tänker människan? Ska vi unga kvinnor försöka dölja att vi är kvinnor också, eftersom det också är en orsak till att vi blir diskriminerade?

När kvinnor blir orättvist behandlade och diskriminerade så startas ett uppror. När några manshatare försöker överta termen "feminist" så ger vi upp. Är det så det ska funka? Nej, jag tycker inte det. Återerövra feminismen, argumentera ner Schyman och hennes jäkla FI och upplys folk om att feminism inte är det samma som manshat. Ge inte upp.

Inga kommentarer: