onsdag, juni 20, 2012

FRA-shoppen på ingång

Regeringen väljer att föreslå en öppning av FRA-shoppen precis som signalerades redan i december förra året. Om detta skriver min kollega, MUF:s ordförande Erik Bengtzboe på SvD Brännpunkt.

Precis som han skriver är det här ett svek mot de tidigare löftena som ställts angående en redan kränkande lagstiftning. Att Beatrice Ask väljer att driva fram det är kanske inte förvånande, men det är obehagligt - särskilt som man exempelvis rörande Rikskriminalpolisens beställningsbehov inte direkt lyckats peka på att det skulle existera. Det enda praktiska exempel jag hört är om det skulle komma in en stor mängd dåligt (alltså mer dåligt än vanligt) knark i Sverige, många skulle dö på grund av detta och man behöver spåra var den kom ifrån. (För jag menar, Moderaterna har länge haft en politik som värnar missbrukare och deras liv, jojo.)

Och SÄPO, som då inte lyckades kolla sin egen mailbox..?

Dessutom visar det här att Socialdemokraternas vackra vallöften 2010, om en översyn och stopp på integritetskränkande lagstiftning, knappast var mer än just vallöften. Inte för att det heller förvånar någon, men det är lika obehagligt det. Får vi månne se Gabriel Wikström skriva under med Bengtzboe nästa gång?

1 kommentar:

Anonym sa...

All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Första kapitlet, regeringsformen.

En majoritet av svenska folket var mot FRA-lagen. Bland myndiga yngre än 30 år så var 70% mot FRA-lagen.

Ska riksdagen rösta emot folkets vilja igen?