tisdag, februari 27, 2007

Så irriterad

Jag har varit på dåligt humör hela eftermiddagen nu, och jag tror att det delvis beror på att jag har en hatkärlek-relation till Och världen skälvdes huvudpersons före detta älskare. Bravo, Hanna, tänk på att de här människorna inte finns på riktigt.

Dessutom börjar jag tröttna på att umgås med folk som aldrig får tummen ur arslet och gör nånting med sina liv (ja, Winnerbäckcitat, men jag bara känner så.)

måndag, februari 26, 2007

Och världen skälvde

Jag medger normalt inte att jag älskar böcker innan jag läst ut dem, men nu måste jag. Ayn Rands Och världen skälvde.. får mig att skälva. Inombords.

Problemet med människor som säger att de inte gillar att läsa är att de egentligen inte läser. Att läsa är att känna, att drunkna, att uppleva. När jag kommer över en riktigt bra bok lever jag den - är huvudpersonen (eller vem jag nu sympatiserar med) lycklig när jag lägger ifrån mig den, går jag genom dagen som lycklig. Är huvudpersonen förkrossad och ledsen gör man bäst i att inte prata så mycket med mig. Händer något i boken som jag avskyr; spring för livet, jag kommer att vara förbannad, irriterad och sur hela dagen eller till dess jag läst att det rättat till sig.

Den här boken drunknar jag i. Beware the following days.

fredag, februari 23, 2007

Tack gud för Maria Abrahamsson

Jag har för vana att titta på "Gomorron Sverige" när jag äter frukost, och just idag råkade det sammanfalla med nyhetspanelen. Som vanligt var det Stig Malm, Göran Hägg och (tackochlov) Maria Abrahamsson. En person som inte bara sitter där och klagar, utan kommer med konkreta fakta, verklighetsbaserade åsikter och båda fötterna på jorden. Hade jag behövt lyssna på den f.d. LO-ordförandens svada genoom frukosten hade jag nog spytt, men Maria räddar dagen. Tack.

torsdag, februari 22, 2007

Och jag trodde att jag stressat klart, va..

Jag har mycket att göra idag. Eller, mycket jobbiga saker att göra. Först och främst gå och handla, och nej, jag kan ju inte gå till ICA trots att det är närmast, utan mina jävla principer skriker "KONSUM, PUCKO!" åt mig så det är väl bara att lyda. Jag avskyr ICA för att de inte har ekologisk mjölk med 3% fett. Å andra sidan, jag kanske borde börja dricka mellanmjölk, fett i mjölkprodukter ska tydligen motverka viktuppgång, och det är ju verkligen vad jag behöver. Nej, just det. Men ändå; Konsum är mest miljövänligt. Och röd mjölk är godare. Bara att traska dit. Trots att det är svinkallt ute.

Sen har jag tvättid också. Det känns lite onödigt, men inte mycket, så det är väl lika bra att slänga i en maskin.

Vidare så tror jag att jag måste städa lite. Åtminstone diska, om jag ska grädda pannkakor, och det är torsdag, vilket innebär att jag MÅSTE äta pannkakor.

Gaah, mitt liv suger en aning. Och det är säkert inget bra på TV ikväll heller.

onsdag, februari 21, 2007

Nederlag eller triumf?

Jag åt, som bekant, semlor igår. Men jag lyckades inte klämma i mig mer än 8 och 3/4, och inte 10 som jag satsat på. Det är dock 1 och 3/4 mer än förra året. Vet inte om det är ett misslyckade eller om jag ska se på det i termen av "nytt rekord".

I vilket fall som helst har jag en teori om varför det inte gick att äta 10, den är lite ad hock, men ändå; jag jäste inte bullarna tillräckligt. De var liksom.. tunga på något vis.

Jaja, bara att satsa på 10 till nästa år. Då jävlar.

tisdag, februari 20, 2007

Fettisdagen

Fan vad jag har längtat efter den här dagen. Dagen som helgats åt de underbara semlorna. Har fått i mig fyra än så länge, tio är målet och jag kommer att ta mig dit. Även om jag blir illamående och spyr upp allt. Jag ska äta tio. Har två till i skåpet, och så fyra hemma. Six to go, alltså, för den som inte är så bra på matte. Aaaah...

måndag, februari 19, 2007

Håhåjaja..

Det var ett tag sedan jag bloggade nu, vill ja minnas. Nåja, jag har väl inte haft så mycket att säga. Fåren är klippta, vi ska kolla så att Hennes Majestät Drottning Tina av Flon inte har salmonella och så blir det till att baka semlor ikväll. Tio stycken ska ner imorgon. Får nog ta en eller två till frukost..

Har skrivit av receptet nu i alla fall, så att jag vet vad jag ska handla. Moahaha, snart är förra årets rekord på sju stycken slaget!

torsdag, februari 15, 2007

Sammanfattning: Ungdomstinget

Som vanligt var det helt underbart. Men vem hade förväntat sig något annat? Det är alltid underbart. Det enda tråkiga var att jag satt som sekreterare, och fick således inte gå upp och argumentera. Jaja, det var en paniktillsättning, man får väl stå ut. Var inte så illa i alla fall, faktum är att det var rätt bra eftersom jag inte riktigt kunde skaffa mig en åsikt i den fråga som diskuterades tillsammans med fullmäktige igår.

Nåja, jag lyckades övertala alla att jag skulle få se på Gilmore Girls och Desperate Housewives. Det var underbart. Dessutom käkade jag mina chokladbollar - eller vad de nu kallas, de där med vitt skum inuti. Goda som fan, i alla fall. Där spräckte jag min budget. Jaja.

I övrigt står jag inför en rad discoproblem, men det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. So long!

måndag, februari 12, 2007

Herregud..

Har varit internetlös i princip hela helgen. Tack, Herjenet, och nu försvann precis allt jag bloggat också. Gå och dö, usla internetleverantör. Tillbaka igen vid tio, vi ringer er när det funkar, MY ASS.

Var på 25-årsjubiléet i Bruksvallarnas skola f.ö. Var jättekul att träffa t. ex. f.d. dagisfröken Mimmi. Gosh, nostalgitripp!

Är för övrigt svinkallt här hemma på Flon. -30 imorse. Hej vädret, du suger, och jag har glömt allt viktigt som jag skulle blogga om samt har skitbrottom, så det får komma i framtida poster. Byebye.

fredag, februari 09, 2007

Jippie!

De ringde alldeles nyss från bussgods, de har hittat min mp3 som jag tappade på bussen förra veckan. Åh, jag är så glad!

I övrigt så tittade jag (som vanligt) på nyhetsmorgon imorse, Federley och Svensson-Smith debatterade kärnkraften. Federley gjorde, som han brukar, ett bra jobb, mendan Svensson-Smith hade ett litet underligt resonemang kring styrelsen - om de har ekonomiskt intresse i kraftverket, vad skulle de tjäna på en katastrof?

torsdag, februari 08, 2007

Jag har någon form av aggro-dag idag..

Först vill jag bara rapportera om Mauds insats i SVT imorse. Hon gjorde asbra ifrån sig. Jämtin stod där och tjatade om att pengarna borde läggas på annat, som skolan - jag håller inte med. "Pigavdraget", som det så fint kallas, skulle innebära att föräldrar får mer tid för bl. a. sina barn. Problemen i skolan beror inte bara på att vi har för lite personal (för ja, det har vi) utan också på att dagens ungdom är så fruktansvärt ouppfostrad. Får föräldrar mer tid för sina barn är chansen stor att de lär sig att uppföra sig bättre, för det är faktiskt inte skolans sak att uppfostra, det är föräldrarnas ansvar. Dessutom är det positivt för jämställdheten. Ja, naturligtvis ska män ta mer ansvar i hemmet, men tills de gör det då, ska kvinnor fortsätta kämpa och bränna ut sig? Är det en bättre idé? Nej, tänkte inte det heller. Som extra plus förvandlar vi en massa svarta jobb som främst tas av kvinnor till vita - och vips har de pension också, samt betalar skatt. Kan det bli så mycket bättre? Förhoppningsvis får städyrket även en uppgradering av status, och då kan vi räkna med att lönerna ö.h.t. höjs. Det känns toppen, tycker jag.

I övrigt har jag varit väldigt förbannad idag. Skällde ut halva klassen på klassrådet (ska det vara så jävla svårt att betala in nån gång?), höjde rösten ett par decibel till Olle, min käre fysiklärare och skrek (typ) åt Hernqvist i korridoren. Han låtsades dock försöka kasta något i min urringning, så det var befogat. Tror att humöret har att göra med att Sune inte följde med på gympan i tisdags - jag brukar inte vara långsint, men det här är nog mer besvikelse. Morr.

onsdag, februari 07, 2007

Ibland älskar jag kanal 5.

Såg på säsongspremiären av Gilmore Girls igår. Så underbart! Herregud, jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar den serien! Det verkar ju ordna sig med Rory och Logan (även om jag fortfarande inte tycker att hon och Jess borde gjort slut -nåja), men Lorelie och Luke.. Kan de inte bara förstå att de är gjorda för varandra? Kan de inte prata om sådana där saker innan de praktgrälar och Lorelie sticker til Christopher? Har aldrig gillar honom, förresten, han är för mjäkig. Anyway, tråkigt att Paris inte var med mer, och så hade jag velat se mormodern. Hon är så jävla cool. Jag hoppas på det i nästa avsnitt.

Förresten; jag har stressat sönder mig idag. OK, trevligt med sovmorgon till åtta, men sen har jag haft så jävla fullt med lektioner och dessutom varit tvungen att leta vakter till discot nästa fredag. Trodde att jag skulle dö där ett tag, men här sitter man nu och bloggar. Är fortfarande inte helt av med stresshormonen. Visst, jag funkar bäst under press, men det här var fan löjligt. Allt verkar ha ordnat sig nu, i alla fall.

Ska köpa mig en hålslagare uppe på foto och fritid, förresten. Har ett presentkort på 150 kr, och de kan ju knappast vara dyrare. Vore jättebra att ha nu när jag ska sortera allt där hemma. Har ett litet städprojekt. Fan vad det har varit skitigt. Bildbevis på hur fint det blivit kommer i bilddagboken i helgen, förhoppningsvis.

Well, that's all, over and out.

tisdag, februari 06, 2007

Nu är det bara att vänta...

Skrev om matteprovet igår. Gick inte alls lika bra som det förra, är jag rädd.. Tänk om jag bara fått skriva om de där dy/dx = y'-uppgifterna, eftersom det var det enda jag fick hjärnsläpp på.. men nej. Nåja, bara att vänta och se hur det gick. Jag håller tummarna.

Var för övrigt mycket, mycket nära att få med Sune på gympan (curlingen) idag, men han hade låst ytterdörren, och jag vågade inte knacka, för jag är rädd för hans morfar. Pelle Persson styr ju Vox Humana, och de är farliga, tror jag.

Anyway, ska hem och laga köttfärssås, städa och tvätta. Go me, liksom.


(Sam will kill him if he tries anything - Cassandra Clarie in my heart)

söndag, februari 04, 2007

Men.. vad fan?!?!

Ursäkta mig, men vem valde vilka låtar som fick tävla i melodifestivalen igår? Det var tamejfan det värsta jag hört. Ja, jag brukar säga så nästan varje melodifestival, men det där var.. förjävligt. Var gick det fel? Varför gick det fel? Hur kunde detta hända?

Herregud, det var ju en katastrof!